Morella acull la presentació de la tercera edició de la Mediterranean Xtrem

comarquesnord.cat . Morella . divendres, 15 de gener de 2016 .
Etiquetes: , ,

Els organitzadors de la Mediterranean Xtrem, l’Alcalde de la Morella, la regidora d’esports i els tècnics locals han donat avui a conèixer tots els detalls de la tercera edició de la prova. Aquesta es disputarà entre els dies 15 i 17 d’abril i ja s’ha consolidat com una gran cita per als amants de la BTT. Aquest fet fa que es preveja la participació de 400 corredors, entre ells, la d’alguns dels millors del món en aquesta disciplina.

La competició tornarà a constar de tres etapes, sent Morella el punt central de la competició. La primera arrencarà a Castelló i arribarà fins a la localitat dels Ports, després de 140 quilòmetres i més de 4000 metres de desnivell superat. Al dia següent, la sortida i la meta estarà ubicada a Morella i l’etapa tindrà 64 quilòmetres i un desnivell de 2100 metres, al passar per l’espectacular paratge del “Riu dels Corces”. Finalment, els ciclistes abandonaran aquesta localitat el diumenge, per dirigir-se a Benicàssim, després de realitzar 119 quilòmetres i 2100 metres de desnivell.

 
 

 

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, assenyalava que “la Medterranean Xtrem ja s’ha consolidat dins el circuit de BTT nacional, com demostra la xifra rècord de participants que ja estan inscrits a tres mesos de la competició, i suposa un impacte econòmic important per Morella, en ser peça clau de les tres etapes”. El primer edil també destacava que “Morella està fent un gran esforç per posicionar-se com una destinació ideal per als amants del BTT i ja tenim una experiència important en l’organització d’esdeveniments de BTT que són un referent a nivell nacional, com la Mediterranean Xtrem o la Morella Enduro Race”.

Per la seva banda, des de l’organització, Héctor de la Cagiga, apuntava que “a Morella es citaran alguns dels corredors més importants dins del món de la bicicleta de muntanya i hem superat les previsions inicials que teníem. Si sumem això a l’atractiu del recorregut d’aquest any, veurem que serà una competició apassionant”.

La competició es tornarà a organitzar en dues categories, la XTREMbiker, en la qual es participa en les tres etapes, i la PRObiker, per gaudir de les jornades de dissabte i diumenge. Tota la informació i inscripcions són a la pàgina web de l’organització, www.medxtrem.es.

. Morella aposta per la BTT
Morella ha realitzat una aposta decidida pel turisme de BTT. Mitjançant el projecte Morella Singletracks, que va néixer fa tres anys, es pretén convertir aquesta zona en un referent per a la pràctica de la BTT. Aquesta iniciativa permet als bikers gaudir del paisatge dels Ports i de rutes veritablement atractives. A través d’aquest projecte, es vol aprofitar els avantatges competitius que ofereixen l’encant de Morella i la comarca, per potenciar el turisme verd i el rural. Des d’aquest projecte també s’han recuperat camins antics, que és per on discorrerà la segona etapa de la Mediterranean XTEM.

A més, l’organització de la Morella Enduro Race al juny, que ha passat a formar part de l’Open d’Espanya d’enduro, i la Mediterranean Xtrem contribueixen a promocionar la localitat com a destí BTT i situar-la com un referent en la pràctica d’aquest esport. També cal destacar que les bicicletes seran de nou protagonistes en el mes de setembre, ja que la Volta Ciclista a Espanya passarà per la localitat dels Ports, en l’etapa que unirà Alcanyís i Peníscola.

Més informació: | |