Els antitaurins d’Olocau reben les multes més elevades que s’han ficat mai per impedir el bou embolat

comarquesnord.cat . Olocau del Rei . dissbte, 16 de gener de 2016 .
Etiquetes: ,

El Govern ha imposat multes de 6.000 euros per a cadascun dels 35 antitaurins que van impedir la celebració del bou embolat d’Olocau del Rey el passat 5 de desembre, en plenes festes de Santa Llúcia. El subdelegat del Govern, David Barelles, va informar aquest divendres, tal com informava dissabte el Periódico Mediterráneo que s’han incoat els 35 expedients per la via administrativa, amb la qualificació d’infracció greu, amb 15 dies per al seu pagament o per presentar al·legacions.

 

6000 euros de multa a cada antitaurí d’Olocau

"Són les multes més elevades al respecte que s’han ficat fins avui", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

La multa és la major que fins ara s’ha imposat a Espanya, per damunt de la del Toro de la Vega, que va ser de 5.200 euros. El subdelegat havia avançat que serien sancions “exemplaritzants”, i “asseuran precedent perquè mai abans s’havia evitat la celebració d’un espectacle”. A cadascun dels 35 animalistes que van irrompre a la plaça Constitución d’Olocau per interrompre l’embolada, col·locant-se davant el piló abans que eixira el bou, se’ls imputa un delicte d’alteració greu de l’ordre públic en un acte previamant autoritzat i amb tots els permisos en regla, “per vulnerar dos articles de la llei de seguretat ciutadana, en pertorbar la seguretat en actes públics, espectacles esportius o culturals (art. 36.1) i per celebrar manifestacions de més de 20 persones sense haver-les convocat prèviament (art. 37.1), pels desperfectes causats, la inseguretat ocasionada i el perjudici econòmic per al municipi”, explica David Barelles.

Les escenes que es van viure a Olocau van ser les de costum durant les protestes de col·lectius. Els animalistes havien convocat una concentració a Arañuel a través de les xarxes socials, on es va formar un ampli dispositiu policial, i finalment van aparèixer a Olocau, juntament amb les càmeres de la Sexta. En plena plaça, un dels activistes, fins i tot, va arribar a encadenar-se al piló d’embolar perquè no es procedís a l’espectacle, previst per les 22.30 hores. Els veïns i visitants (molts d’ells procedents d’altres municipis de la Comunitat i Terol), van reaccionar amb indignació, però la situació no va anar a majors. L’alcalde d’Olocau, Santiago Gazulla, ja està al tant de les sancions, que es van notificar el divendres als 35 implicats, sis d’ells de Castelló i 29 identificats d’altres províncies.

Més informació: |