Morella aplegue els 10 anys de vida de la Mancomunitat de la Taula del Sénia

La ciutat de Morella va albergar el passat divendres 15 de gener la celebració dels 10 anys de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Un acte commemoratiu que va estar presidit pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com pel conseller d’agricultura, ramaderia i medi ambient del Govern d’Aragó, Joaquín Olona. L’acte, celebrat a la Casa de la Vila de Morella, va aplegar diferents alcaldes, regidors i representants de la Taula del Sénia que durant estos 10 anys han format part de la història de la Mancomunitat. Minuts abans, i en assemblea, la Taula del Sénia va triar nou president. En esta ocasió, el càrrec recaurà en la figura de l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, qui ostentarà la presidència de la Mancomunitat durant este 2016. Durant l’assemblea també es va aprovar un pressupost absolut de 293.516 euros, una xifra il·lusionant perquè és molt superior a la de l’exercici 2015, un dels més complicats que recorde la Mancomunitat.

Sobre l’acte de commemoració, que es va tancar amb un sopar de germanor a la Casa Roque, va fer menció la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia, Tere Adell. La gerent va destacar que “avui és un dia d’il·lusió, perquè celebrem 10 anys de la Mancomunitat amb els alcaldes, els representants, el conseller d’Aragó, la consellera valenciana i el president Ximo Puig”. Adell va recordar que “la Mancomunitat de la Taula del Sénia va nàixer per això. Per ajuntar pobles veïns dividits per unes ratlles administratives que tenen unes problemàtiques comunes. El treball en conjunt pensem que és molt important, i l’esperit de la Taula del Sénia és eixe”. La gerent de la Taula també va parlar del pressupost de 2016, i va entendre que “estem més il·lusionats. Ja tenim alguns projectes en marxa, després de passar un any una mica complicat i difícil. Però el 2016 el comencem amb força i esperança”. I cap a on ha de caminar la Taula? “Natres apostem pels recursos del territori. Pels recursos naturals, el paisatge, tot allò que fomente el desenvolupament rural del nostre territori amb un únic objectiu: que la gent puga viure ací, puga treballar i viure dignament aquí”.

Fa precisament 10 anys, Morella va albergar l’acte de constitució de la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Va ser un 17 de desembre de l’any 2005. Des de llavors, la Taula del Sénia ha impulsat diferents projectes, els quals s’han centrat en el dinamisme territorial, com ara la recuperació i asfaltat de camins i pistes, la posada en valor del patrimoni industrial, el foment del turisme paisatgístic i natural, així com la catalogació d’oliveres mil·lenàries i la producció d’oli d’estos arbres patrimonials.

Més informació: