Les festes de Sant Antoni i Sant Blai d’Ortells seran els dies 19, 20 i 21 de febrer

comarquesnord.cat . Ortells . dilluns, 18 de gener de 2016 .
Etiquetes: , , , ,

Membres del consistori municipal és van reunir la setmana passada amb els veïns d’Ortells per a tractar diversos temes d’interès per al primer trimestre de l’any. Un dels primers punts tractats va ser la programació de les Festes de Sant Antoni i Sant Blai, que enguany tindran lloc els dies 19, 20 i 21 de febrer. Els actes de les festes comptaran amb la tradicional encesa de la Foguera, l’actuació de les Botargues, el repartiment de panoli i el ball del divendres; dissabte tindrà lloc la missa i la processó, el vi d’honor, l’oferta de plats típics i la novetat d l’actuació d’un mag i chocolatada. La programació es tancarà diumenge amb la missa i la processó. Un cap de setmana de febrer on el poble s’omple de veïns residents en altres localitats per a celebrar en germanor les festes de Sant Antoni i Sant Blai.

Per altra banda, la regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, va informar sobre un nou servei que es realitzarà al municipi, com és la Unitat de Respir per a la gent gran. L’Ajuntament ha tramitat la sol·licitud per a l’autorització de l’espai del Casal dels Jubilats, que en principi reuneix les característiques adequades per a poder desenvolupar aquest servei. Per tant, el consistori es troba a l’espera de l’autorització de la Diputació Provincial per a començar amb aquest projecte, que ja compta amb més de cinc persones interessades. En un primer moment, la Unitat de Respir serà compartida amb Xiva, encara que segons la demanda s’ampliarà els dies de la setmana que estarà en funcionament la Unitat.

A més, els veïns van relacionar diversos aspectes a millorar del municipi en diferents entorns, com el paviment del carrer Sol de Vila, millores en l’espai del Forn o els llavadors entre altres.

L’alcalde, Rhamsés Ripollés, va donar la benvinguda al nou propietari del bar d’Ortells, Casa Ramon, i va donar les gràcies a Ramon Domenech, per la dedicació prestada al capdavant del negoci durant tots aquests anys. El nou propietari continuarà oferint el mateix servei de restauració obrint a partir de dijous vesprada i divendres, dissabte i diumenge durant tota la jornada.

Més informació: | | | |