LA FALSA: “De lactància, rastes, polls i altres despropòsits”

Joan Carles Marcobal . 24 de gener de 2016 .
Etiquetes: , , , ,

La passada setmana, amb la presa de possessió dels nous diputats/des, s’encetava la nova legislatura al Congrés la qual se presenta interessant no sols perquè encara no està clar qui podrà formar govern sinó també per les circumstàncies que l’acompanyen. Des de fa temps que els platós de televisió s’han convertit en un fòrum de debat polític, a molts dels nostres representants ja ens havíem acostumat a veure’ls tan als programes de la faràndula com al Congrés.

L’efecte boomerang ha estat convertir el Congrés en plató de televisió. La inauguració de la legislatura va destacar més pels elements i anècdotes paral·lels que pel parlamentarisme propi de la jornada en sí. El de menys va ser que el socialista Patxi López fóra triat president del Congrés amb l’ajut de Ciutadans i PP. La lactància de la criatura de Carolina Bescansa, amb la pseudopaternal actuació de Pablo Iglesias i Iñigo Errejón, va ser notícia no sols a l’estat espanyol sinó també en alguns mitjans estrangers.

El canvi generacional també va impactar en la jornada si no per la edat sí per l’aspecte. Per a velles generacions com la de Celia Villalobos no és de bon gust el look que llueixen alguns joves amb la determinació de ser protagonistes de la vida pública del país, com un dia ho van/vam fer uns altres. Ella va confondre rastes amb mancança d’higiene. ‘Doña Celia’ tenia temor dels polls quan el que més costa de fer saltar és la caspa, tant i més si està arrelada de dècades. I no, ningú va fer referència a Gómez de la Serna, ell vestia com manen els cànons.

Més informació: | | | |