Inici de les demostracions de cuina en viu i els tallers de productes en les XIII Jornades Gastronómiques de la Trufa

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 28 de gener de 2016 .
Etiquetes: , ,

Les XIII Jornades de la Trufa van arrancar el passat 14 de gener i es desenvoluparan fins el proper 13 de març, d’aquesta manera en els dotze restaurants participants de Morella i comarca es podran degustar els menús especials configurats a base de la trufa negra, Tuber Melanosporum, el diamant negre de la cuina.

A més a més, altres activitats paral·leles es desenvoluparan durant aquest període, com seran les demostracions de cuina en viu, els tallers de degustació de productes o el cap de setmana de novel·la negra “Negra com la trufa”. Degut a l’èxit d’aquestes activitats en edicions anteriors se seguirà apostant per la mateixa fórmula, encara que ha calgut limitar l’aforament a 100 persones, tant per què els assistents puguen participar més còmodament de la demostració, com per a facilitar la logística del restaurant que així pot realitzar una millor previsió de la elaboració dels plats per a degustar.

Per ordre d’entrada s’anirà omplint la llotja fins arribar a les places màximes. D’aquesta manera, el primer show-cooking tindrà lloc aquest divendres a les 20.00 h a càrrec del restaurant Casa Roque. El dissabte a les 18.00 h la Mancomunitat Taula del Sénia realitzarà el Taller degustació d’olis i olives del Territori del Sénia. El regidor de Turisme, Jorge Garcia, indica que “els show-cookings, les mostres i degustacions de productes o el cap de setmana de novel·la negra són elements diferenciadors respecte a moltes altres jornades gastronòmiques, que permeten tenir una oferta més àmplia d’activitats per gaudir de Morella, la seva cultura i gastronomia durant tot un cap de setmana fins a mitjans del mes de març”.

. Agenda cap de setmana
El cap de setmana es complementa amb altres activitats culturals com es la Cita a Morella a càrrec del periodista Josep Cuní, anomenada “Informar/influir”, que tindrà lloc el dissabte a les 20.00 h a la Sala del Justícia de l’Ajuntament. En la mateixa sala es pot visitar l’exposició de pintura de Rafa Barrué anomenada “Estimar”. Es tancarà la programació cultural el diumenge a la vesprada amb la projecció de la pel·lícula “El desconocido” , nominada a 8 premis Goya i que compta amb la participació de Luís Tosar, Javier Gutiérrez, Elvira Mínguez i Goya Toledo.

Més informació: | |