Morella uneix gastronomia i literatura en el certamen “Negra com la Trufa”

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 1 de febrer de 2016 .
Etiquetes: , , , ,

Morella ha presentat una original iniciativa, per combinar la gastronomia amb la literatura. Dins de les XIII Jornades de la Trufa, la localitat presenta el certamen “Negra com la trufa”, que se celebrarà entre els dies 19 i 21 de febrer i que estarà protagonitzat per autors especialitzats en novel·la negra, així com altres professionals de l’àmbit judicial i periodístic i pel diamant negre culinari.

En aquesta jornada, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el regidor de turisme, Jorge García, i la regidora de cultura, Rocío Querol, han presentat aquestes noves jornades. L’edil de turisme assenyalava que “aquesta és una proposta singular, que pretén unir el món de la cultura amb la gastronomia i, en concret, amb un producte de gran prestigi culinari com és la tòfona”. I també apuntava que “aquestes jornades literàries comptaran amb prestigiosos autors especialistes en novel·la negra, amb periodistes i professionals que abordaran aquest gènere literari i que ens oferiran taules rodones de gran nivell”.

20160201_morellanegra_333xLa inauguració tindrà lloc el divendres 19 de febrer i estarà protagonitzada per Laura Gonzalez, directora i presentadora de Todos somos sospechosos de Radio 3. En ella, també es llegirà el manifest contra la violència de gènere i hi haurà degustació de plats “negres”. El dissabte, el protagonisme serà per als “crims reals i crims de ficció”, amb una taula rodona amb el periodista Josep Martí Gómez, l’ex-fiscal cap del TSJC, José María Mena, i la jutge i escriptora, Graziella Moreno. D’aquesta forma es podran observar casos reals i el seu punt de vista des del món literari.

El diumenge, serà el torn per als “escriptors lligats al territori”, amb una taula rodona moderada per Xavi Borrell i que comptarà amb Pere Cervantes, Ángel Gil Cheza o Isidro Garrido. En aquesta s’abordarà la importància del lloc en el qual es desenvolupa la trama. La proposta combina la literatura amb la gastronomia, així, durant tot el cap de setmana s’instal·larà l’espai Gastro-Literari “Sergi Beser”, on es podran degustar pinxos negres elaborats pels restaurants Vinatea, Fonda Moreno, Fonda i Marquès de Cruïlles i vi. En aquest, es podran adquirir llibres, els escriptors signaran llibres i conversaran amb els lectors. Finalment, el diumenge es tancaran les jornades amb cinema, amb la pel·lícula “Misericòrdia”.

Cal recordar que Morella està celebrant les XIII Jornades de la Trufa negra. Aquestes són tot un referent i compten amb menús temàtics, protagonitzats pel diamant negre de la cuina, en dotze restaurants. A més, els divendres a la nit estan tenint lloc els Show-cookings o demostracions en viu, en els quals els restauradores mostren els secrets d’aquest ingredient i les seves particularitats. El primer, va tenir lloc divendres passat i ho va realitzar el restaurant Casa Roque. Aquest divendres, el torn serà per a Casa Pere, Cardenal Ram i Palau dels Osset.

Més informació: | | | |