L’Estació Rural d’Interior estarà operativa en 15 dies

comarquesnord.cat . Queretes . dijous, 4 de febrer de 2016 .
Etiquetes: ,

L’Estació Rural d’Interior de Queretes, un dels projectes més il·lusionants en matèria turística per a la Comarca del Matarranya, ja és una realitat. El passat dilluns 1 de febrer, coincidint amb la firma d’adhesió de les instal·lacions a la Xarxa d’Albergs de l’Aragó entre la consellera de Ciutadania i Serveis Socials de la DGA, Maria Victòria Broto, i el president de Comarca, Rafa Martí, es va anunciar que l’alberg de l’Estació Rural estarà operatiu en 15 dies. La rehabilitació de l’antiga estació de tren de Queretes ha estat un dels projectes més engrescadors del Matarranya des que van nàixer les Comarques, convertint-la en un alberg i un centre BTT que vertebrarà el territori per la Via Verda i les Rutes Eqüestres. Un projecte que es va gestar l’any 2009 i que va estar marcat per l’enorme consens en el territori. Sis anys després, i després d’un gran esforç, l’Estació Rural d’Interior ja és una realitat.

Broto va apuntar que la seua visita pel Matarranya “té com a motiu fonamental la firma del conveni entre Comarca i DGA a través del qual l’Estació Rural d’Interior, que es posarà en marxa en qüestió de dies i ha suposat la rehabilitació de l’antiga estació de Queretes, s’incorpore a la Xarxa d’Albergs de l’Aragó”. La consellera de Ciutadania també va fer menció a les instal·lacions. “Ens pareix un lloc fantàstic que donarà servei a alberguistes, famílies, grups grans i menuts”. La consellera Broto va valorar la incorporació de l’Estació Rural d’Interior de Queretes, perquè d’esta manera “l’alberg es beneficiarà de tota la promoció que es fa i posem a disposició les 66 places de l’alberg a totes les persones que vulguen aprofitar este servei”. D’esta manera, l’Estació Rural de Queretes se sumarà a l’oferta turística del Matarranya, marcada sobretot per les cases de turisme rural, els allotjaments rurals i els hotels.

Les instal·lacions oferiran 66 places d’alberg, amb tots els serveis que això correspon, i també serà un centre de BTT enmig de la Via Verda que connectarà amb eixes Rutes Eqüestres que va impulsar Comarca del Matarranya. Sobre la Xarxa d’Albergs, Maria Victòria Broto va recordar que amb la incorporació del Matarranya i Canfranc, “ara serem 25 albergs”. A la vegada, la consellera de Ciutadania va explicar que “la primera reunió de tècnics de l’Institut Aragonès de la Joventut (IAJ) del Govern d’Aragó serà aquí. Estos equipaments ofereixen tots els serveis que necessiten per a la reunió. I a la vegada, serà una bona fórmula per a promocionar estes instal·lacions”. A banda dels allotjaments, les instal·lacions disposen de cuina i menjador, així com un altre edifici multiusos amb àrea de descans i de consulta, amb material cartogràfic. L’estació també tindrà un bar i un taller per a bicicletes.

. Agraïment a tots els consellers

Des de Comarca del Matarranya, Rafa Martí va valorar la importància d’este projecte, el qual va nàixer l’any 2009 del consens de totes les formacions polítiques. En este sentit, el president del Consell Comarcal va destacar que amb la inauguració de l’Estació Rural d’Interior “tanquem una etapa que es va obrir l’any 2009 amb un projecte marcat pel consens. És per això que vull donar les gràcies a tots aquells que han estat presidents o consellers de la Comarca durant este temps”. Martí va entendre que “este projecte suposarà ampliar l’oferta turística que té el Matarranya, i on està ubicada serà el punt de partida per a conèixer la comarca”. El president de la Comarca va afegir que a través de l’alberg “donarem una oferta a una sèrie de turistes que el Matarranya, ara mateix, no té capacitat per absorbir”. Des del Consell Comarcal van confirmar que l’alberg estarà en marxa en les pròximes dos setmanes.

Més informació: |