Vilafranca aprova un pressupost de 2.056.000 euros per al 2016

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 8 de febrer de 2016 .
Etiquetes: , ,

L’Ajuntament de Vilafranca ha celebrat el seu ple ordinari corresponent al mes de febrer i en el que s’ha comptat amb un punt d’important transcendència, com sempre és l’aprovació del pressupost municipal. Els comptes que han de regir el funcionament del consistori vilafranquí al present exercici, ascendeixen a la quantitat de 2.056.000 euros i que és inferior al de l’any anterior. Uns pressupostos que ja van estar presentats a la Comissió d’Economía i Hisenda i que es van aprovar amb els vots favorables de l’equip de govern del PSPV, l’abstenció del Partit Popular i el vot en contra dels tres regidors de Compromís per Vilafranca.

Vilafranca aprova el seu pressupost per a l’any 2016

“Ascendeix a 2.056.000 euros, reduint-se respecte a l’anterior exercici”, apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Els pressupostos compten amb inversions destacades en l’actuació a la Plaça de Bous que s’està realitzant per part del Taller d’Ocupació, també en la finalització del nou gimnàs municipal, sense oblidar els habituals capítols de Solidaritat, Cultura o Turisme. A més, s’aporten diners per a la Xarxa de Llibres i també per al Menjador Escolar, en cas de que aquest tinga pèrdues. El consistori vilafranquí, recolza un any més les Excavacions Arqueològiques al seu terme municipal i es destina també una partida a l’asfaltat de carrers. També s’ha previst l’adquisició de terrenys per poder ampliar la zona esportiva.

Des del Grup Compromís per Vilafranca s’ha mostrat contraris als Pressupostos del 2016 del consistori vilafranquí i decidien votar en contra dels mateixos.

L’Alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, va mostrar la seua sorpresa per aquesta decisió. A més, va destacar que durant els exercicis pressupostaris de 2016 i 2017 s’espera acabar de tornar els diners dels prèstecs per fer front al deute històric del municipi. L’any 2017, podria tancar-se definitivament aquesta qüestió i Vilafranca estaria totalment desendeutada.

A la sessió de febrer, també es van tractar altres qüestions com la cessió gratuïta a l’Ajuntament d’una col·lecció d’artesania de fusta a càrrec de José Julve Julián i l’adhesió al manifest promogut per l’Associació de Juristes Valencians per la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les lleis de dret civil foral valencià. Amb els Decrets de l’Alcaldia i la secció de precs i preguntes, finalitzava el ple ordinari de febrer a Vilafranca.

Més informació: | |