Fernando Marías i una exposició fotogràfica tanquen el Festival Aragó Negre al Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 11 de febrer de 2016 .
Etiquetes: , , ,

El passat dissabte 30 de gener, Vall-de-roures va albergar els últims actes vinculats al Festival Aragón Negro. Un FAN 2016 que durant este primer mes de l’any s’ha viscut per diferents racons de l’Aragó. Al Matarranya vam viure un gran final de festa, amb la visita del gran Fernando Marías i l’estada del reconegut autor argentí Ernesto Mallo. Durant l’últim cap de setmana de gener, la Llibreria Serret i la Fonda la Plaza es van fusionar, en col·laboració amb la Comarca del Matarranya, per a oferir una proposta molt interessant. L’habitual firma de títols a la llibreria es va complementar amb una xarrada a càrrec de Mallo a la seu de Comarca i un monòleg teatralitzat que es va fer a Fonda la Plaza, en el qual Marías va interpretar Esta noche moriré. Una proposta diferent i molt interessant que es va complementar també amb l’exposició fotogràfica a càrrec de Ernst & Ernst, estudi creatiu assentat a La Portellada, d’entorns abandonats. Una autèntica passada.

En declaracions a este mitjà, Fernando Marías va parlar de Esta noche moriré, “una edició d’aniversari d’una novel·la antiga que va tota la vida unida a mi per estranyes circumstàncies, algunes d’elles una mica inquietants i altres inclús amenaçadores. És com si una novel·la policíaca que vaig escriure fa 20 anys desenvolupés vida pròpia en paral·lel a la meua, i en la qual a vegades inclús m’he sentit amenaçat de les coses que conto a la novel·la com si hagueren agafat realitat”. Marías va afegir que “ara que és el 20è aniversari de la primera publicació i que he fet un monòleg teatral, he considerat adequat fer esta edició on per fi, i gràcies als editors de Al Revés, em llanço a l’aventura de veure si este criminal que vaig inventar encara està al voltant de la meua vida o ha decidit per fi marxar i deixar-me tranquil”. La novel·la tracte la història d’una organització criminal relacionada amb el món de l’art que existiria des del Renaixement. Una corporació que “creia que havia inventat, però que existeix realment”.

Marías va vindre al Matarranya acompanyat d’Ernesto Mallo, qui va donar una xarrada durant la tarde d’aquell mateix dissabte. Per la seua part, Inés Ramón va tornar el 6 de febrer al Matarranya, on va presentar el seu poemari Anatémnein.

Més informació: | | |