Mantindre els costos a l’usuari, prioritat del nou equip de govern del Consorci de Residus

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . divendres, 12 de febrer de 2016 .
Etiquetes:

El passat dijous 28 de gener es va viure la renovació dels nous càrrecs del Consorci de Residus número 7, que ha obert una nova etapa amb la presidència de l’alcalde de La Canyada de Veric, José Manuel Insa, i la regidora de Calaceit i consellera comarcal al Matarranya, Rosa Doménech, com a vicepresidenta. Una votació que va estar marcada per un important consens. Un dia després d’assumir el càrrec, president i vicepresidenta del Consorci de Residus es van reunir a Comarca del Matarranya amb l’expresident i actual alcalde de la Vall del Tormo, José Miguel Timoneda, per analitzar la situació de l’entitat.

Les prioritats del nou equip del Consorci, que assumirà la funció durant els pròxims 4 anys, seran intentar mantindre el cost del servei per a l’usuari final, intentar també que l’entitat sigue beneficiosa per al territori i aconseguir que els municipis tinguen un bon futur a nivell mediambiental. D’esta manera, per un costat Insa va destacar que “el que tenim clar és que lluitarem perquè les decisions que es prenguen no suposen més costos per als veïns del territori. Sobretot, per a aquells que viuen als municipis més menuts”. En esta mateixa línia, Doménech va dir que “hem de treballar per tindre un bon servei per a totes les administracions que integren el Consorci. I hem de fer-ho perquè sigue d’una forma sostenible i viable per a tots”.

Per un altre costat, el nou equip de govern també va destacar la necessitat que l’entitat genero beneficis al territori. “Crec que és molt important que les decisions que s’adopten generen beneficis als nostres pobles. Si es poden tractar els residus orgànics a les plantes de purins que hi ha a la zona, generant faena a gent del territori i ajudant als grangers, per què els hem d’enviar a Saragossa“, va defensar el nou president del Consorci. Finalment, Insa va defensar que “evidentment, també treballarem perquè els municipis avancen cap a un futur mediambiental més sostenible”.

Tot i que estos són els objectius generals del nou equip de govern, a nivell urgent, un dels primers reptes de l’entitat serà treballar perquè el nou Pla de Gestió Integral de Residus d’Aragó (GIRA) que s’ha d’aprovar enguany, tingue en compte les necessitats de les administracions locals que conformen el Consorci número 7. “La nostra gran funció és aconseguir que este nou pla contemplo les nostres necessitats i inquietuds. I també intentar que s’adopten iniciatives que natres considerem positives per al territori”, va remarcar Insa.

Un altre dels punts que haurà d’abordar l’entitat de forma urgent és la polèmica sorgida fa uns mesos amb la Comarca del Baix Aragó-Casp. Referent a això, Doménech va afirmar que “tots sabem que és una situació complicada, però estem convençuts que gràcies al diàleg i reunint-nos amb totes les administracions que formen el Consorci arribarem a una solució satisfactòria per a tots”. A la reunió també es va fer balanç dels últims quatre anys. De forma resumida, Timoneda va destacar que “hem aconseguit sanejar econòmicament el consorci i s’han fet molts projectes que han anat millorant, tant el servei com les instal·lacions de l’entitat”. L’expresident també va reconèixer que “l’únic que s’ha quedat sense fer, i que jo particularment tenia molta il·lusió, és el pla pilot de recollida de residus orgànics”, va sentenciar.

Més informació: