Vilafranca i el Maestrat de Terol consideren “històrica” ​​la implantació del batxillerat a l’IES de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . divendres, 12 de febrer de 2016 .
Etiquetes: , ,

Els alcaldes de Vilafranca, Óscar Tena, Iglesuela del Cid, Fernando Safont, i Cantavieja, Ricardo Altabas han qualificat d'”històrica” ​​la implantació del batxillerat a l’IES de Vilafranca.

Tots tres han estat presents en la visita a l’IES de Vilafranca que han celebrat els consellers d’Educació d’Aragó i la Comunitat Valenciana, Maite Pérez i Vicent Marzà.

Tots dos han confirmat que a partir del pròxim curs l’IES de Vilafranca comptarà amb el batxillerat fins als 18 anys amb alumnes de Vilafranca, Castellfort, Ares i també amb els dels municipis de la comarca del Maestrazgo de Terol.

Els edils han agraït el compromís i implicació dels departaments d’Educació de les dues autonomies, que han atès la demanda de tots els municipis del Maestrat i els de la comarca dels Ports, a més de la petició unànime de tots els pares que han signat el seu suport a aquesta important mesura educativa.

Amb el batxillerat a Vilafranca els alumnes del Maestrat de Terol tindran garantits els seus estudis a pocs quilòmetres de casa seva, ja que en l’actualitat han de desplaçar-interns fins a Terol. Passarà el mateix a Vilafranca, ja que els seus alumnes deixaran d’anar-se’n interns de dilluns a divendres.

En la visita que han realitzat el consellers juntament amb els alcaldes s’ha comprovat que les instal·lacions de l’IES de Vilafranca compleixen amb tots els requisits per acollir els alumnes.

Els alcaldes han coincidit a assenyalar que “d’aquesta manera el món rural en una de les zones més despoblades d’Espanya tindrà els mateixos serveis que nuclis de població més grans. Aquestes polítiques són les que ajuden de manera decisiva a mantenir la població en els nostres pobles “.

Tots els ajuntaments treballaran colze a colze amb les administracions autonòmiques perquè la implantació del batxillerat siga un èxit.

Més informació: | |