Morella inicia un projecte de millora i posada en valor del pinar de l’Alameda

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 22 de febrer de 2016 .
Etiquetes: ,

Comença el pla de millora del pinar de l’Alameda de Morella. L’Ajuntament impulsa, mitjançant el Taller d’Ocupació d’aprofitament forestal i amb la Conselleria de Medi Ambient, a través del projecte LIFE Renaix el Bosc, un important projecte a la gran zona verda de la localitat, situada al costat del castell. Aquest es centrarà en la tala dels pins que estiguen en mal estat, la replantació de més de 400 plantes i l’adequació de diversos punts, creant-se una ruta botànica i històrica. En la jornada d’avui, l’alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés, el regidor de medi ambient, Rafa Pallarés, el director del taller d’ocupació, Ramiro Pérez, i la monitora d’aquest, Sílvia Ferrer, han realitzat una visita al lloc de les actuacions, que començaran demà.

El primer edil morellà assenyala que “aquest és un pla molt important que contempla diverses actuacions per realitzar una gran millora de l’Alameda, que és un espai molt estimat per tots els morellans i morellanes”. A més, afegia que “gràcies a la feina del taller d’ocupació i al projecte LIFE Renaix el Bosc es va a realitzar la replantació més important que s’ha realitzat a l’entorn de Morella, amb plantes i espècies que no hi ha ara a l’Alameda” .

L’actuació suposarà un sanejament i neteja del pinar i una adequació dels senders i diversos punts de la pineda de l’Alameda, zona verda de gran importància i utilitzada diàriament per nombrosos veïns i veïnes. Mitjançant aquest projecte també s’aconseguirà una millora visual de la pineda i que aquest es convertisca en un atractiu turístic, amb el condicionament de rutes amb panells informatius.

A més, l’Ajuntament de Morella ja està preparant un plec de condicions per treure a concurs la fusta que s’extregui d’aquesta actuació.

. Oferta d’ocupació per al taller
Una altra de les novetats del Taller d’Ocupació d’aprofitament forestal és que es va a treure una nova oferta de treball de monitor auxiliar. Aquesta tindrà una durada de dos mesos a mitja jornada, per reforçar el taller d’ocupació durant els mesos de març i abril. Els interessats poden consultar l’oferta a la Borsa de Treball de l’Ajuntament de Morella.

. Nova estació meteorològica
Una altra de les actuacions que es van a realitzar a l’Alameda és el condicionament de la nova estació meteorològica de Morella. Aquesta es durà a terme a l’antic dipòsit, de manera que es traslladarà de la part de darrere de la Basílica Arxiprestal fins aquest punt, amb nou equipament que instal·larà l’Agència Estatal de Meteorologia. Cal recordar que enguany es compleixen cent anys de les primeres observacions meteorològiques de la ciutat, per això, s’estan preparant diversos actes commemoratius, així com la posada en funcionament d’aquesta estació. Morella compta amb una de les sèries de dades més importants de la Comunitat Valenciana i és molt rellevant millorar l’equipament per poder seguir registrant aquests mesuraments.

Més informació: |