Comarca trasllade a Educació la necessitat d’incrementar l’oferta de FP a l’IES Matarranya

comarquesnord.cat . Calaceit . dimarts, 15 de març de 2016 .
Etiquetes: , ,

Comarca del Matarranya ha traslladat a la consellera d’Educació i Cultura del Govern d’Aragó la necessitat d’incrementar l’oferta educativa de Formació Professional a l’IES Matarranya. El passat divendres 11 de març, i coincidint amb la inauguració de l’exposició fotogràfica Féminas al museu Juan Cabré de Calaceit, la consellera Mayte Pérez va tornar pel Matarranya. Visita que va aprofitar per a reunir-se amb consellers i conselleres del Consell Comarcal i conèixer les diferents necessitats del territori en les matèries on ella hi té competència. En declaracions als mitjans, Mayte Pérez va apuntar que “durant la tarde he tingut una reunió amb el president de Comarca i els consellers comarcals per a escoltar les necessitats que hi ha en esta comarca”. Pérez va afegir que “sabem que hi ha un treball intens i molt compromès a esta comarca”, sobretot a l’hora de buscar “l’eficiència a l’hora de prestar els serveis comarcals”.

En matèria cultural, la reunió va servir per a forçar els pilars del Festival Matarranya i a la vegada per a parlar de patrimoni. En matèria educativa, per la seua part, es van analitzar diferents punts. Per un costat, sobre la taula es va posar la gestió comarcal de les Escoles Infantils. En este sentit, la consellera Mayte Pérez va recalcar que “se’ns han traslladat coses sensates, com ara la possibilitat d’analitzar la relació que tenim amb la Comarca pel que fa al finançament de les Escoles Infantils i pel servei de transport escolar que preste el Consell Comarcal”. Sobre estes dos potes, Mayte Pérez va dir que “ho analitzarem”. Pérez va entendre que l’Escola Infantil Sagalets “és una fórmula ideal perquè optimitze recursos humans. Una única direcció per a 7 escoles satèl·lit abarateix els costos, i entenem al president del territori que diu que una gestió així no penalitzo el finançament de la Comarca”.

Durant la visita també es va parlar de l’oferta formativa d’escola d’adults als pobles més menuts, així com de l’oferta formativa a l’IES Matarranya. Una vegada més, la Comarca del Matarranya va demanar incrementar l’oferta de FP al territori. “Se’ns ha sol·licitat impartir un nou grau a l’institut que estaria centrat en activitats físiques i esportives”, va concretar Mayte Pérez. De fet, segons va entendre el president de la Comarca, Rafa Martí, la creació d’una nova FP a l’IES Matarranya “és una reivindicació que portem demanant des de fa 3 anys. És una proposta que ens han fet des del món empresarial i del turisme de la nostra comarca, i entenem que és un bon complement per a la gent que es dedique a este sector”, va dir Martí. El president de Comarca també va fer menció a l’Escola Infantil, entenent que “ens agradaria que se’ns subvencions perquè tingués un cost 0”, va sentenciar.

Durant la seua estada pel Matarranya, la consellera Mayte Pérez també va conèixer els diferents racons històrics i emblemàtics de Calaceit, la capital cultural del territori. La consellera d’Educació i Cultura va conèixer la casa consistorial, l’església i els edificis monumentals de la vila.

Més informació: | |