S’obre una nova etapa del LEADER, amb línies d’ajudes que poden arribar fins al 40%

comarquesnord.cat . Torrecilla de Alcañiz . dimarts, 15 de març de 2016 .
Etiquetes:

Aquelles persones que vulguen aspirar a línies d’ajuda per posar en marxa el seu negoci o per a ampliar-lo ja poden presentar les seues sol·licituds al Grup d’Acció Local Baix Aragó-Matarranya. El passat divendres, 4 de febrer, el BOA va publicar l’ordre per la qual s’aproven les Bases Reguladores de les ajudes LEADER per a la convocatòria de 2016, centrades en estratègies de desenvolupament local. Unes línies de subvenció que poden arribar fins al 35 per cent de finançament en projectes estratègics, així com en el 40 per cent si parlem de projectes agroalimentaris. Joaquín Lorenzo, gerent del Grup d’Acció Local, va remarcar que “per fi ha sortit publicat al BOA”, i des d’este moment “es poden fer les sol·licituds. Els interessats tenen de temps fins al 30 de setembre, tot i que aconsellem als promotors que es posen en contacte amb natres. Els assessorarem en la preparació del projecte i en tota la documentació necessària”, va afegir Lorenzo.

Per aspirar a estes línies de subvenció, el primer requeriment de tots és fer una inversió mínima de 5.000 euros. “Eixe és el punt de partida”, va recalcar Lorenzo, qui va afegir que “és una petita inversió que han de complir”. Una línia d’ajuda que se centre en la creació de llocs de treball, i que el període 2014-2020 aposte per les noves tecnologies i l’eficiència energètica, però al qual hi tenen cabuda també “el sector agroalimentari, el turisme i el sector serveis o el món forestal”. Per tant, “tenim un calaix molt gran d’activitats per a recolzar”. Una de les novetats del LEADER 2014-2020 s’ha centrat en la cooperació entre particulars. En este sentit, el gerent d’Omezyma va concretar que “s’han de posar en contacte un màxim de cinc entitats” sota el paraigua “d’un projecte d’investigació, de desenvolupament o un projecte innovador”. Unes línies de cooperació que poden rebre el 80 per cent de finançament del projecte.

Al llarg dels últims anys, el LEADER ha permès el finançament de projectes, somnis i idees de molts veïns i veïnes del Matarranya i el Baix Aragó. “Les idees que s’han presentat al llarg d’estos últims anys són molt variades. Els sectors turístic i agroalimentari són els més dinàmics”, va entendre Joaquín Lorenzo, tot i que “trobem una mica de tot”. Al mateix temps, el gerent d’Omezyma va apuntar que “ens agradaria aprofitar inversions estratègiques, com ara el sector de la biomassa, la millora de les instal·lacions de cooperatives o projectes basats en les noves tecnologies”. Des d’Omezyma van recordar que aquells projectes que plantegen una inversió superior als 50.000 euros precise “d’un estudi de viabilitat previ, saber en quant de temps es podria recuperar eixa inversió”, va afegir Lorenzo. Per a més informació, els interessats poden consultar la pàgina www.omezyma.es o picar al número de telèfon 978852011.

Més informació: