La normativa valenciana de gats i gossos s’adapta a l’europea

comarquesnord.cat . València . dimecres, 16 de març de 2016 .
Etiquetes:

Els amos de gossos, gats i fures tindran l’obligació de vacunar-los contra la ràbia abans del quart mes de vida, tal com estableix l’ordre de la conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que regula els tractaments sanitaris obligatoris, els models de cartilla sanitària per als animals de companyia i es crea la xarxa de vigilància epizootiològica a la Comunitat Valenciana.

Aquesta norma, que s’ha publicat aquest dimecres en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOCV), també estipula que una vegada passat un any des de la primera vacunació, s’efectuarà una revacunació posterior amb una dosi de record.

A partir d’aquest moment la vacunació serà obligatòria segons es prescrigui en les especificacions tècniques de l’última dosi administrada referida a l’autorització de comercialització en l’estat membre o l’aprovació o llicència en un territori o tercer país.

A fi d’establir un camí de comunicació i registre de malalties epizoóticas i zoonóticas, aquesta ordre, que ve a actualitzar i a adaptar a la normativa europea la de la Comunitat, també es crea una Xarxa de Vigilància Epizootiológica per a la comunicació de malalties epizooticas i zoonóticas confirmades per tots els veterinaris autoritzats a la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, els veterinaris autoritzats que detectin la presència de determinades malalties, hauran de comunicar-ho en un termini màxim de deu dies a l’autoritat competent en sanitat animal. Es durà a terme a través del RIVIA, d’acord amb les directrius establertes pel mateix, a través del seu manual de procediment.

Més informació: