Indignació al Matarranya per la localització de 10 gossets morts dins d’un contàiner

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimarts, 29 de març de 2016 .
Etiquetes:

Difícil d’entendre. Difícil d’explicar. La localització de 10 gossets sense vida dins d’un contàiner ha indignat la població del Matarranya. El dimarts d’esta setmana passada, Natalia Pino, veterinària i veïna de Valderrobres, va denunciar a través de les xarxes socials un fet lamentable. Avisada per un veí del municipi, la pròpia Natalia Pino va descobrir que dins d’un sac llançat dins d’un contàiner ubicat al carrer Tarragona de Valderrobres hi havia 10 gossets de pocs dies de vida. La majoria d’ells ja havien mort. Tots excepte un, que va morir als pocs minuts. Natalia Pino va penjar unes imatges a les xarxes socials acompanyades d’un text on va demanar valentia i col·laboració per a denunciar els fets i buscar el responsable. La veterinària va explicar que els gossos havien patit un fort cop al cap i que feia molt pocs dies que havien vingut al món perquè encara tenien el cordó umbilical enganxat. Les fotos de denúncia es van compartir i s’han expandit ràpidament per la xarxa, en un munt de reaccions que van totes en la mateixa línia: saber qui va ser.

Notícies del Matarranya i Ràdio Matarranya s’han posat en contacte amb la Natalia Pino, veterinària de Valderrobres. Això va passar este dimarts 22 de març, sobre la 1 de la tarde. “Estava treballant a la consulta”, va explicar, “i va vindre un veí del poble que em va dir que quan va obrir el contàiner per a tirar la brossa, havia escoltat alguna cosa. Va obrir el sac i em va dir que va veure un munt de gossos que estaven vius”. El veí en qüestió no es va atrevir a traure’ls del contàiner. “Li va fer molta impressió”, va apuntar Natalia Pino. Per això, i sol eixir de la consulta, a la 1 de la tarde, Natalia i la seua parella van anar al contàiner en qüestió per a traure els gossets. “Tots estaven morts excepte un, que encara respirava”. Però va ser impossible salvar-lo. Temps d’estirar-lo a fora i va deixar de respirar. Davant d’esta salvatjada, la veterinària va decidir denunciar els fets a través del facebook, on va penjar unes imatges molt delicades dels gossets que van trobar. Les fotos es van expandir com l’escuma, i inclús van arribar a un agent de la Guàrdia Civil que es va posar en contacte amb ella.

Tot i que Natalia Pino finalment no ha interposat denúncia pels fets, des de la Guàrdia Civil sí que li han assegurat que indagaran i intentaran saber qui és el responsable. Des de les xarxes socials també s’ha demanat col·laboració entre els veïns del poble per si saben alguna cosa. La Llei de Protecció d’Animals d’Aragó és una de les més escrupoloses, i estipule entre altres les condicions higièniques i sanitàries i les mesures que els propietaris han de tindre a l’hora de transportar els animals. També marque la manera en la qual els animals han d’anar pels espais públics, l’absoluta prohibició d’abandonar-los, la utilització d’animals en espectacles, baralles, festes populars i altres activitats que impliquen crueltat, o la necessitat de censar-los, entre altres aspectes. Les multes econòmiques per incomplir la Llei de Protecció Animal poden anar des dels 60 als 150.000 euros, sent l’Aragó una de les autonomies espanyoles més sensibles en els drets dels animals.

Més informació: