Creixen rius i surten barrancs després del fort aiguat al Matarranya

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 6 d'abril de 2016 .
Etiquetes:

Les últimes precipitacions han arribat a acumular més de 60 litres per metre quadrat als pobles del Matarranya. Així apareix als observatoris oficials de la Confederació Hidrogràfica, on destaquen eixos 61.2 litres acumulats a l’estació de Mitxa-vila, a dalt al Port, a la frontera entre Coratxà i Pena-roja. Des del diumenge a la nit i fins fa unes hores no ha parat de ploure a molts punts de la nostra comarca i comarques de la vora. Una precipitació que s’ha traduït en l’eixida de barrancs i la crescuda de rius, tant dels rius Ulldemó i Matarranya, com del Tastavins i l’Algars. Allí on més ha plogut ha segut al Port, destacant els més de 60 litres acumulats a Mitxa-vila, però destacant també els 57.8 litres registrats als Figuerals, al terme de Vall-de-roures.

En general, ha plogut prou a tot el Matarranya. A Valljunquera han arribat a caure 55.6 litres durant estos tres dies, sent especialment important la precipitació acumulada dilluns. Conforme marxem dels Ports, va afluixant la precipitació. A Arnes van caure 49.6 litres. A Pena van ser 47.8. A Sorita van caure més de 40 litres de precipitació. Molt similar la precipitació de Mont-roig, on s’han acumulat 39.4 litres. A Morella en tenim 34.6, i a Maella parlaríem de 23.2 litres durant els tres dies.

Uns aiguats que han vingut acompanyats de talls temporals de llum que han mosquejat als veïns del Matarranya. A la capital del Matarranya, la nit de dilluns es van produir entre set i vuit talls en el subministre elèctric, una situació que es va produir en altres municipis durant el matí de dimarts. Als problemes en el subministre elèctric cal afegir problemes en la cobertura mòbil. De fet, segons han denunciat alguns veïns de la nostra comarca, estos problemes de telefonia es van allargar durant tot el dia d’ahir i inclús a dia d’avui estan tenint problemes per a cridar. Fa unes setmanes, l’Associació d’Empresaris del Matarranya va traslladar personalment a les elèctriques les queixes relacionades amb els talls de llum que es van viure durant l’última nevada. Durant estos dies de precipitació, els problemes en el subministre elèctric s’han tornat a repetir.

Més informació: