Valderrobres actue als carrers Talegón, Pere III i Santa Teresa i continuarà en la millora del casc històric

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 14 d'abril de 2016 .
Etiquetes:

L’ajuntament de Vall-de-roures apostarà al llarg d’este 2016 per la millora, adequació i rehabilitació de diferents carrers i racons emblemàtics del seu casc històric. De fet, fa unes setmanes van començar les obres contemplades als carrers Pere III, Santa Teresa i Talegón, tres carrers contigus i molt pròxims al castell i l’església de Valderrobres. Esta actuació s’ha centrat en la substitució del paviment dels carrers i en la renovació de les xarxes d’aigua potable i de residus. A més, l’ajuntament preveu pròximament actuar a la Plaça de l’Església perquè amb el pas dels anys s’ha desgastat el ciment de l’empedrat, així com en el tram final del carrer Codo.

Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures, va apuntar que “últimament ens havíem centrat més en la part nova del municipi, en adequar aquells carrers que estaven deteriorats o no estaven asfaltats”. Ara “considerem que ha arribat el moment de tornar al casc històric”. Boné va afegir que Valderrobres “aposte fort pel turisme. És un municipi que té tirada, i al marge del paisatge i els entorns del Matarranya, a este turisme l’atrau el nostre casc històric”. Des del consistori van explicar que hi havia una sèrie de carrers al voltant de l’església i el castell que bé necessitaven una actuació, i s’ha començat primer de tot amb estos tres carrers.

Però estes no seran les últimes obres previstes prop del castell, perquè l’ajuntament de Vall-de-roures ha anunciat que pròximament s’actuarà a la Plaça de l’Església i el tram final del carrer Codo. Carlos Boné va reconèixer també que “amb el pas del temps s’ha desgastat molt el ciment l’empedrat de la plaça i inclús se camine molt mal”. Totes estes actuacions, si les sumem a l’adquisició dels terrenys dels corrals contigus a l’església i el castell, deixarien un casc antic “en unes condicions com mereix el poble”.

Més informació: