En perill el transport de viatgers que connecta els pobles dels Ports

comarquesnord.cat . Els Ports . 15 d'abril de 2016 .
Etiquetes:

La major part de les concessions de línies de transport de la Comunitat Valenciana han caducat. Moltes d’elles acumulen diverses pròrrogues per què fa anys que hagueren hagut d’eixir a concurs. Esta anomalia afecta, entre altres, a l’empresa vilafranquina, Autobuses Altaba, que porta les línies que connecten els nostres municipis.

Des de fa dos anys manté el servei per voluntat pròpia,  si no, els nostres pobles s’hagueren quedat sense transport públic. Però estes línies són del tot deficitàries i des de 2014 tampoc compten amb la subvenció per ser línies de dèbil trànsit. L’empresa ja no pot mantenir per més temps este servei. Ara fa uns dies informava els ajuntaments de la comarca, que a partir de l’11 d’abril, deixaven de fer viatges. Açò no ha passat, i l’empresa manté el transport després del compromís de la Conselleria de reunir-se amb l’empresa per tal de buscar la millor solució.

Ernest Blanch, cap de gabinet de la Conselleria d’Infraestructures, assenyala que este “és un vell problema derivat de la inacció dels governs del Partit Popular que cal resoldre”. Apuntava que el 80% de les concessions han caducat i que “la reforma en la que treballe el Consell va més enllà de l’adjudicació de rutes” Entre les opcions que s’exploren, per entorns rurals com el nostre està la possibilitat d’explotar de forma conjunta el transport escolar i el regular. Però com el pla general es pot allargar un temps, de moment, per evitar que Els Ports es quede sense servei, en unes setmanes se celebrarà una reunió entre els responsables de la conselleria i l’empresa, per arribar a un acord de continuïtat.

 

Més informació: