Alumnes del Territori Sénia visiten els racons emblemàtics de Vall-de-roures i Pena-roja

comarquesnord.cat . Pena-roja . divendres, 22 d'abril de 2016 .
Etiquetes: ,

Els xiquets de primària premiats al 7è Concurs Literari organitzat per la Mancomunitat de la Taula del Sénia i la Fundació Jaume I van descobrir la setmana passada els racons més emblemàtics i el patrimoni de Vall-de-roures i de Pena-roja. Estudiants i pares de 30 escoles del Territori Sénia van fer una excursió pels pobles de la part aragonesa que integren la Mancomunitat. Una excursió que també tenia previst descobrir el Parrissal de Beseit, un dels entorns naturals més emblemàtics d’Aragó, però que es va haver de suspendre per les inclemències del temps. La ruta va començar a Pena-roja, on els alumnes i acompanyants van conèixer el santuari de la Marededéu de la Font, un dels entorns patrimonials més importants del Matarranya. A continuació van anar al Museu Dinópolis, i d’allí van pujar al Museu ‘Lo Masmut’.

Una vegada conegut Pena-roja l’excursió va baixar a Vall-de-roures, on van descobrir el seu casc històric i el seu patrimoni monumental. Una visita que es va iniciar al Castell de Vall-de-roures, una de les grans joies del Matarranya. Del castell es va passar també al Museu d’Art i a l’església Santa Maria la Major. Una vegada coneguts els racons més emblemàtics de la capital del Matarranya, els xiquets i acompanyants van tornar cap a casa. L’excursió es va viure en el marc dels Premis Literaris que tots els anys organitze la Mancomunitat Taula del Sénia i la Fundació Jaume I, i que està oberta a totes les escoles dels 27 pobles aragonesos, catalans i valencians que integren la Mancomunitat. Enguany, el concurs de relats s’ha centrat en Balls i danses populars, i estos premis han distingit a un xiquet de cada escola participant.

. Agermanament entre la Mancomunitat i la pel·lícula ‘El Olivo’

Al mateix temps, la Mancomunitat Taula del Sénia i la productora de El Olivo, última pel·lícula de Icíar Bollaín que arribe ara als cines, han anunciat el seu agermanament davant l’estret vincle que els connecte. La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha fet possible un inventari que supere les 4.800 oliveres mil·lenàries, sent la major concentració del món d’oliveres d’estes característiques. Un paisatge que ha rebut una menció especial als Premis Paisatge del Consell d’Europa d’esta última edició. Per la seua part, El Olivo tracte la història d’una jove que vol recuperar l’olivera mil·lenària que la seua família va vendre contra la seua voluntat 12 anys abans, situació que va fer que son iaio ha deixat de parlar des de llavors. La pel·lícula es va rodar per diferents localitzacions dels pobles del Baix Maestrat.

Més informació: |