La Unió Musical de Vilafranca guanya el Certamen Provincial de Bandes

comarquesnord.cat . Vilafranca . 27 d'abril de 2016 .
Etiquetes: , ,

La Unió Musical de Vilafranca ha estat la vencedora en la segona secció del Certamen Provincial de Bandes que s’ha celebrat aquest matí a l’Auditori Palau de Congressos de Castelló. La formació dirigida per Pau Monfort Pitarch ha aconseguit el Primer Premi i Menció d’Honor amb 357.5 punts. En segon lloc s’ha classificat la banda de música de Rossell, que ha obtingut 265 punts. La formació vilafranquina serà la representant de la província en el certamen autonòmic de bandes de música que se celebrarà a València la propera tardor.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, que ha assistit al concert, ha felicitat els músics en nom de tot el poble. La formació, composta avui per 66 músics, ha interpretat el pasdoble “Terno Grana” de Rafael Beltran Moner i “Daphnis et Chloé (Suite.N.2” de Maurice Ravel a més de l’obra obligada “Sinfonieta.N.2 “Río Abajo” de José Pla Herrero. Nou èxit per a la formació vilafranquina, que porta participant als certamens de manera continuada des de finals de la dècada dels anys 90. La Unió Musical de Vilafranca sol participar cada dos anys al Certamen Provincial i des de l’any 2002 ho fa a la 2ª Secció.

Després dels Nadals, començaven els preparatius per al Certamen amb el ritme habitual dels assajos setmanals, divendres i dissabtes. Els músics de la Unió Musical de Vilafranca estan prou acostumats a participar en Certamens i aquest fet no fa variar tampoc excessivament la presència de músics als assajos. A partir d’ara, la Unió Musical de Vilafranca es centrarà en preparar les seues actuacions de l’estiu, on destaca sempre el Concert de la Fira de la Magdalena. Això sí, en aquest any 2016 tindrà un altra cita important al mes d’octubre com és el Certamen Autonòmic de Bandes a València.

Més informació: | |