LA FALSA: “I a la fi va guanyar el futbol”

Joan Carles Marcobal . 22 de maig de 2016 .

Darrerament ens hem tingut que acostumar a que cada any quan s’ha de disputar la final de la Copa del Rei tenim un espectacle paral·lel. La celebració d’un encontre de futbol de determinades característiques, tant i més si és la final d’un torneig, comporta una sèrie de riscs que a voltes són ben alts. Per tal d’evitar-los, o al menys minimitzar-los, les autoritats despleguen tota una sèrie de mesures per garantir la seguretat al màxim, tant del públic assistent a l’encontre com els protagonistes del mateix, els jugadors.

D’eixa manera, amb l’esforç de tots s’aconsegueix que les aficions puguen gaudir d’un gran espectacle que és el que té que ser una final. De tots? pot ser no perquè la delegada del govern a Madrid, Concepción Dancausa, va perdre una bonica oportunitat de quedar-se callada en el moment que va publicar l’ordre de no permetre l’entrada d’estelades al Vicente Calderón. Recorreguda legalment la decisió va ser un jutge el que va desautoritzar a la representant del govern de Rajoy a Madrid adduint que la presència de les banderes independentistes catalanes no tenien cap significat oficial a les grades d’un estadi, per tant no podien ser prohibides.

Dancausa autoritzava el mateix cap de setmana una manifestació nazi pels carrers de la capital d’Espanya. Sí, segueix al càrrec, ni ha dimitit ni ha estat cessada. Menys mal que, com sempre passa, les aficions tenen més seny que dirigents i, a voltes, mitjans de comunicació i la final de copa va ser de nou un gran festa futbolística en la que, independentment del resultat, va guanyar el futbol.