Carns de Morella denuncia discriminació en la Junta d’accionistes


Etiquetes:

Carns de Morella SL, ha aprovat els comptes 2015 en l’Assemblea d’accionistes.

Aquesta és una empresa conformada per una part pública, l’Ajuntament de Morella i més de 80 socis privats, principalment,  ramaders, carnissers, cooperatives, tant de Morella com de la comarca i veïnes. Va nàixer de la necessitat, en una de les zones on hi ha més nombre d’explotacions ramaderes, de tenir una infraestructura modernitzada i adaptada a les exigències normatives  per desenvolupar l’activitat d’escorxador. En el darrer any, l’empresa ha estat sotmesa a constants atacs per part del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, utilitzant-la per a desgastar al president Ximo Puig, que quan va ser alcalde de Morella, presidia aquesta empresa, com ara la presideix Rhamsés Ripollés. El resultat del balanç anual és millor que l’anterior però continua sent negatiu. No obstant això l’interés dels que per ella han apostat continua sent ferm.

L’empresa, tot i complir amplament els requisits, mai va rebre fons de desenvolupament territorial o altre tipus d’ajudes per part d’altres administracions (al voltant de 50.000€ davant una inversió superior a 1,5 milions), amb una clara marginació en vers altres projectes, tots ells ubicats lluny de l’interior, lluny de les explotacions.

La denegació de suport ha anat en contra dels criteris de proximitat d’instal·lacions com la nostra a les zones de cria de caps de bestiar. Ara  la línia aprovada pel govern de la Generaltitat que vol apostar per la producció ecològica, podria ser una bona empenta per a l’empresa. Per aixó els socis lamenten  les conseqüències negatives que estan produïnt els atacs a l’empresa, sense cap justificació.

En l’assamblea de Carns de Morella es va destacar l’esforç que els socis, el personal, proveïdors i l’ajuntament de Morella estan realitzant per mantenir esta activitat.  S’anunciava que en este 1er semestre de 2016, ja s’estan implementant diverses millores de cara a millorar els resultats: comercialització, personal, nous serveis, clients, etc..

Entre els acords que es van adoptar en la Junta s’exigeix el cessament de la difusió de falsetats i atacs a Carns de Morella i suport económic per a aquests tipus de projectes que a més s’ubiquen en les zones d’interior i son una ferramenta fonamental per al desenvolupament de moltes activitats, fixació poblacional i segueixen les directrius de les polítiques europees de productes de proximitat. Es va acordar també fer arribar aquestes queixes a tots els grups polítics de les Corts Valencianes.

Més informació: