Més de 500 dones a la Trobada Ports-Maestrat

comarquesnord.cat . Benassal . 4 de juliol de 2016 .
Etiquetes:

Benassal ha acollit aquest cap de setmana la Trobada de Dones Ports-Maestrat. Més de 500 dones de diferents poblacions del nord de la província van gaudir d’un dia molt interessant amb visites guiades pel casc urbà del municipi, així com al balneari Font Ensegures.  El dinar de germanor, i el ball posterior posaven fin a la multitudinaria trobada.

Aquestes trobades van nàixer fa 17 anys, en representació de molt poquets pobles, per qué tan sols 4 tenien grup de dones en aquell moment.

Enguany li ha tocat a Benassal organitzar la trobada, i encara que suposa moltes  setmanes de neguit i treball, poder mostrar els encants del seu poble, i preparar aquesta jornada de convivència, paga la pena si tot ix com està pensat, i la gent acudeix a la proposta.  

L’objectiu de la trobada és compartir experiències, mostrar les activitats que fan els diferents grups, i donar a conèixer els atractius de cada municipi. En el cas de Benassal no podia faltar la visita a la Font i al Balneari de la Font EnSegures.

Els diferents grups de dones, s’identifiquen en mocadors de colors diferents. Fins a 17 pobles estan ací representats. En arribar al balneari, per grups enceten les diferents visites que les Dones de Benassal han preparat. La primers parada és l’ermita de Sant Llibori. Aquest temple és de meitat del segle XX, però tan la seva factura com la seva decoració interior, mereixen una mirada amb atenció.

Si Benassal és coneguda a tot arreu, és per les seves aigues. La Font d’Ensegures és apreciada per la qualitat i propietat de les seves aigues. Embotellada, es serveix en les millors taules. Però ací està font, i a ella acudeix molta gent per omplir les seves garrafetes o les seves ampolles, per a consum personal.

Just als peus de la font s’alça el modern balneari. Benassal va ser un dels primers balnearis de la Comunitat Valenciana, però es va quedar antiquat. La renovació va venir fa uns poquets anys, i aquest edifici de nova factura és el que ara ofereix els tractaments amb aquesta aigua tant apreciada.

Éste espai, amb les seves piscines, xorros, i altres espais de tractament, va ser el darrer tram de les visites guiades de la trobada.

Des de l’Ajuntament de Benassal, l’alcaldesa, agraïa la feina feta pel grup de dones del poble en l’organització d’aquesta trobada.

La jornada finalitzaria al poble, on un bon dinar, on no va faltar l’aigua de Benassal, i un ball, posaven el colofó festiu a una bona trobada.

Més informació: