El Castell de Morella augmenta vora un 20% els visitants en els mesos de juliol i agost

comarquesnord.cat . Morella . 1 de setembre de 2016 .

Els indicadors de la Xarxa de Museus de Morella mostren un increment de visitants en els mesos de juliol i agost respecte a l’any anterior. Entre aquests, destaca el del Castell de Morella, ja que 28.512 persones l’han visitat en els últims mesos, fet que suposa un increment de més de 4.400 persones respecte al 2015, és a dir un 18,6%. A més, el Museu Temps de Dinosaures ha mantingut les xifres de l’any anterior, amb més de 7.500 visites, les Torres de Sant Miquel han registrat gairebé 4.000 entrades i les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella, 1.500 persones en els últims quinze dies d’agost. Uns indicadors positius, que a falta de la valoració oficial del Patronat Municipal de Turisme, mostren un increment de visitants a la localitat.
L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, explica que “les dades de l’àrea de cultura són molt positives i mostren un fort increment de visitants al Castell i museus de la localitat, la qual cosa és una notícia molt positiva”. A més, afegeix que “és sorprenent la dada del mes de juliol, ja que malgrat la calor que ha fet aquest estiu, al Castell s’ha produït un increment del 30% de visitants, registrant gairebé 10.000 entrades. Les dades d’agost també són molt millors que els de l’any passat”. El primer edil morellà assenyala que “és important que continuem amb el treball de dinamització cultural i turística, ja que hem tornat a realitzar una programació molt potent, amb activitats que han contribuït a dinamitzar els monuments i edificis emblemàtics de Morella, com el “Early Music Morella”, “Morella Màgica” o el “Festival Internacional de Música”.
D’aquesta manera, continua la tendència alcista en aquest 2016, en què s’han registrat més entrades a les monuments que en els anys anteriors. A més, Morella prepara una potent programació per als pròxims mesos, que contribuisca a que més persones coneguen la localitat dels Ports. Entre les pròximes cites, cal destacar la Fira de Morella, que tindrà lloc els propers 9, 10 i 11 de setembre i que és un gran aparador dels productes i serveis de la localitat. Altres cites importants són el congrés d’Hispania Nostra i les Jornades Europees de Patrimoni 2016.