Aprovat el nou pla de recollida selectiva

comarquesnord.cat . Morella . 27 de setembre de 2016 .
Etiquetes: ,

Ahir es va dur a terme una reunió a l’Ajuntament de Morella, en la qual van participar tècnics de la Diputació i els representants dels ajuntaments de la comarca dels Ports. El tema a tractar va ser la nova planificació del servei de recollida de residus urbans als municipis dels Ports i l’Alt i Baix Maestrat. Actualment, 21 municipis d’estes tres comarques tenen encomanat a la Diputació de Castelló el servei de recollida i transport de residus de competència municipal, que ara ha canviat d’empresa adjudicatària.

Morella continuarà tenint servei de recollida diari i a la resta de pobles s’ha pactat la periodicitat, però ara caldrà marcar quins dies es durà a terme.

A la reunió s’ha aprovat la segona proposta duta a terme per l’empresa, que marca una important diferència pel que fa a la recollida de residus en temporada alta respecte a la de temporada baixa.

Esta nova planificació dels serveis suposa un augment considerable de les freqüències, a la vegada que esdevé un sobrecost important. Per tant, per tal de poder dur a terme este increment, ha calgut una reestructuració.

D’una banda, s’incrementarà el nombre de contenidors. A més a més, es renovaran tots els contenidors d’envasos i els de paper i cartó. I també s’incorporarà un nou vehicle per tal de fer la recollida selectiva.

En el cas de Morella, es manté la recollida cada dia de la setmana. Des de l’Ajuntament de Morella, es demana als veïns que posen de la seua part per tal que el servei funcione com cal. I és que la Unió Europea fixarà, pel 2020, un estàndard mínim obligat de recollida del 50% de reciclatge. El dia d’avui, al nostre país al percentatge d’esta pràctica és del 13% i si esta xifra no arriba a l’establerta des d’Europa, les taxes pujaran.

Més informació: |