El Consell subvencionarà amb 450.000 al sector cunícola

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 6 d'octubre de 2016 .
Etiquetes: , ,

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) publica les bases reguladores i en breu es farà pública la convocatòria de subvencions valorades en 450.000 euros i destinades a les explotacions cunícoles de la Comunitat Valenciana, amb la finalitat principal d’aconseguir el manteniment de la seua activitat. A la comarca dels Ports existeixen diferents explotacions dedicades a la cría del conill, com és el cas de la gestionada per l’empresa Cuniperera a Morella. Jacinto García, propietari d’aquesta explotació considera que “si arriben ajudes sempre són benvingudes. Si bé açò significa que el sector no funciona bé”.

Pel moment no tenen massa informació al voltant de com es cobraran les ajudes, si bé ja s’ha obert el termini per presentar tota la documentació.

 

El preu del conill continua, un any més, per baix del preu de cost de producció

"Ara, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Desenvolupament Rural, destina 450.000 euros a les explotacions cunicultores", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Les ajudes de 450.000 euros, podran beneficiar a 142 explotacions de conills a la Comunitat Valenciana, amb un cens de 102.000 conilles reproductores. També es te en compte el nombre de mares reproductores per donar les subvencions. Des de Cuniperera consideren que “les ajudes son per a les granges que compten amb més de 200 conilles reproductores i venen a ser de 4 euros per conilla”.

L’any 2015 va ser especialment dur per al sector cunícola, ja que es va estar treballant per baix dels costos de producció. El cost de producció d’un conill és de 1’80 euros, aproximadament i la mitjana de l’any es situava en 1,57 euros. El 2016, any en el que es pensava en la possibilitat de repuntar un poc els preus està sent fins i tot pitjor, amb una mitjana fins a finals de setembre de 1,47 euros. És per això que les ajudes poden ser importants en estos moments.

Treballar per baix dels costos de producció dels conills, significa que s’han de fer les coses molt bé i demanar prèstecs bancaris per poder aguantar la situació durant tant de temps.

La situació del sector cunícola és molt complicada des de fa temps. Els baixos preus per als productors de conills, la pujada dels piensos o el descens del consum han estat alguns dels motius de la gran crisi, en la que les grans superfícies també juguen un paper molt influent. Les ajudes que ara destina la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Desenvolupament Rural, tal vegada no siguen la solució definitiva, però poden ajudar a respirar als ramaders cunícoles.

Més informació: | |