800 xiquets visitaran aquest curs el jaciment Anna de Cinctorres i el Museu de Dinosaures

comarquesnord.cat . Cinctorres . divendres ,7 d'octubre de 2016 .
Etiquetes: , ,

800 xiquets visitaran aquest curs el projecte Dinomania. Més de 600 alumnes de 12 centres de secundaria de la província ja van visitar el jaciment Anna de Cinctorres i el Museu de Dinosaures de la localitat, durant el curs passat. Un projecte amb el que es pretén multiplicar el potencial turístic de la comarca mitjançant els nostres jaciments arqueològics i posar en valor aquest tipus de vestigis.

A dia d’avui, s’ha aconseguit donar a conèixer la riquesa patrimonial de l’interior de la província entre centenars de joves castellonencs vinguts de localitats com l’Alcora, Almassora, Betxí, Borriana, Nules, Vinaròs, Onda Vall d’Alba i Vall d’Uixó.

Desde Dinomania també es treballa prèviament amb els centres educatius, aconseguint que les explicacions arriben a més alumnes dels que posteriorment es poden desplaçar a Cinctorres.

La Diputació Provincial de Castelló col·labora amb el prjecte amb una subvenció que es destina per als desplaçaments dels diferents grups d’alumnes fins a Cinctorres.

La visita al jaciment Anna i a altres opcions que Dinomania i l’Ajuntament de Cinctorres ofereixen es realitza en diferents parts. Per visitar el jaciment es fa el trajecte a peu des del municipi amb varies parades. I, després de visitar Anna, es continua amb el museu i l’oficina de turisme.

Des del departament de cultura de la Diputació destaquen que la difusió dels jaciments paleontològics és una clara ferramenta de dinamització de la comarca que, al mateix temps, ha permès ensenyar als estudiants que els han visitat conceptes de geologia i biologia a través dels dinosaures.

I, en aquest sentit, els treballs d’investigació realitzats a la zona han possibilitat que a dia d’avui aquest espais es convertisquen en un valor afegit per al turisme de la comarca.

Més informació: | |