Passió per la micologia i les ‘joies’ de tardor en una nova edició del Dia dels Bolets

comarquesnord.cat . Beseit . divendres, 14 d'octubre de 2016 .
Etiquetes: , ,

Al Matarranya, els mesos de tardor són sinònim de bolets. I en un any extremadament sec on de bolets, ara per ara, se n’han trobat més bé pocs, el Dia dels Bolets de Beseit està més que assegurat. Els pròxims 22 i 23 d’octubre, Beseit tornarà a ser la capital micològica del Matarranya. L’associació Amics dels Bolets ha preparat per a eixe cap de setmana el Dia dels Bolets i unes noves Jornades Micològiques. Tindrem un munt de propostes per als dos dies. Exposicions, tallers de cuina, xarrades, activitats infantils i, com no, la jornada gastronòmica de diumenge. Des de l’organització, Arturo Queral va reconèixer que “enguany el temps i les tronades no ens estan acompanyant com per tindre bolets. Conforme es comporte el temps d’aquí al Dia dels Bolets igual no podem fer la sortida al monte amb el micòleg, que és una proposta que agrade molt a la gent que ve de fora. Però la festa i el Dia dels Bolets estan més que assegurats”, va afegir Queral. De fet, i a la vora de les tapes que tots els anys prepara l’organització del Dia dels Bolets, Beseit reunirà diferents estands per la compra d’estes joies de tardor. Una edició, el 21è Dia dels Bolets, on la Ceba de Fuentes serà el producte convidat. I una edició on l’organització prepararà 1.500 racions de cada perquè tots els visitants tasten els bolets de temporada.

Durant el cap de setmana tindrem dos xarrades. Dissabte, de la mà de Joseba Castillo, es farà una conferència-taller titulada Identificación de setas en vivo, mentre que el diumenge tindrem Eduardo Fidalgo que ens parlarà de Los níscalos y sus parientes. No seran les úniques intervencions que faran els micòlegs Castillo i Fidalgo durant el ‘Dia dels Bolets’, perquè també col·laboraran en l’exposició de bolets que tots els anys albergue el Palau. De fet, i segons va recalcar Arturo Queral, “intentem que per a les exposicions no sol es mostren bolets del territori, sinó que ens agrade exposar també bolets que no es troben aquí. Enguany seguirem en esta línia, presentant bolets propis d’altres territoris, de textures, colors i mides diferents als que tenim aquí”. A la vegada, durant els dos dies que duraran les Jornades Micològiques tindrem altres propostes. Per exemple, dissabte tindrem un taller de manualitats, així com la recepció de les espècies per a l’exposició. Per la tarde tindrem un curs de cuina de bolets, a càrrec de la Feli Gascón, mentre que el diumenge tindrem el concurs del bolet amb el sombreret més gran. Enguany, la varietat triada serà el mataparent. A tot això caldrà afegir-hi la degustació gastronòmica, un dels moments més participatius del ‘Dia dels Bolets’, i que en total es prepararan unes 6.000 racions.

Un bolet que és sinònim de reclam turístic. Perquè durant estos dies, i coincidint amb el ‘Dia dels Bolets’, són moltes les persones interessades que pernocten al territori, van al monte a buscar bolets i participen de les diferents iniciatives que organitzen a Beseit durant la festa. Per tot això, i molt més, des de l’organització t’animen a participar del seu Dia dels Bolets.

Més informació: | |