Cal treballar per a mantenir i augmentar la població jove a l’interior

comarquesnord.cat . Cinctorres . dissabte, 22 d'octubre de 2016 .

Manca de població jove, manca de treball per aquests joves i marca de recursos i serveis, són les principals conclusions que es van dur a terme aquest cap de setmana a les jornades dedicades al Turisme d’Interior que s’han celebrat a la nostra comarca. Cinctorres va ser l’amfitrió d’aquestes jornades que tenen per objectiu impulsar l’economia dels municipis de l’interior a través del turisme.

Organitzades per La Federació Valenciana de Municipis i Províncies, juntament amb l’Agència Valenciana de Turisme, en elles van participar el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla , i el catedràtic i director del Gabinet d’Estudis Turístics de la UJI, Diego López, que realitzaren una exposició de la situació turística als municipis d’interior. A més, aquesta trobada comptava amb l’assistència d’alcaldes de localitats d’interior d’arreu de la Comunitat Valenciana. El secretari de la FVMP, Vicent Gil, destacava que “des d’aquestes jornades hem detectat com a primer símptoma que tots els municipis de l’interior de la comunitat compten amb dificultats similars, començant per la manca de població jove i seguint per la manca de serveis i infraestructures”.

A les jornades participaren també representants de les diferents àrees considerades de vital importància per al desenvolupament del turisme rural com són l’Agricultura, el medi natural o l’ocupació. Josep Gisbert, cap del gabinet de l’AVT apunta que “el turisme és una cosa transversal i per això és important treballant conjuntament des de totes les àrees”.

Des de la Mancomunitat dels Ports, van voler aprofitar la proximitat de la Federació per a fer entrega d’una proposta formal en què “llancem una reivindicació històrica defensada pels alcaldes de la nostra comarca per a intentar acabar amb aquesta sangria de despoblació que patim a la comarca”, destacava Toni Ripollés, Alcalde de Cinctorres i President de la Mancomunitat dels Ports.