Es presenta el llibre “Vilafranca 1239-1412” de Vicent Royo

comarquesnord.cat . Vilafranca . dissabte, 22 d'octubre de 2016 .
Etiquetes: , ,

Vicent Royo Pérez, Premi Explorador Andrés 2016 de Vilafranca, presentava el llibre “Vilafranca 1239-1412. Conflictes, mediacions de pau i arbitratges en el món rural valencià”, fruit de la seua tesi doctoral. L’acte, estava previst per al darrer día de les Festes de Vilafranca, però per problemes amb la impressió del llibre es va endarrerir la data de presentació. Óscar Tena, Alcalde de Vilafranca, s’encarregava de dur endavant la introducció a l’autor i als fets que han motivat el seu treball i publicació del llibre. Vicent Royo es mostrava agraït i parlava del llibre dedicat a Vilafranca.

Es tracta d’un dels municipis que ha pogut conservar millor els seus documents medievals corresponents a aquesta època inicial de la seua història. Uns documents que es conserven a l’arxiu notarial de Morella i que han estat la font principal d’aquest treball realitzat per Vicent Royo, natural de Xert.

Vicent Royo ha comptat amb tota la col·laboració necessària per part de la Universitat Jaume I, en la que va realitzar la seua tesi doctoral. L’interès de la Universitat ha estat màxim amb el treball de Royo. El material aconseguit al voltant de Vilafranca, està permetent participar a diferents congressos per mostrar com eren els conflictes i els arbitratges durant aquesta època al municipi. Serveix per reflectir com era la societat valenciana d’aquesta etapa.

Curiositats, anècdotes i situacions molt variades han cridat l’atenció de Vicent Royo al voltant de la societat de Vilafranca des de 1239 fins a 1412, periode en el que es centra el seu treball i posterior llibre.

Amb aquest treball de Vicent Royo, s’ha donat llum a una valuosa documentació al voltant de Vilafranca existent a l’Arxiu Notarial de Morella i conèixer amb tota classe de detalls com era la vida de vilafranquins i vilafranquines en aquest etapa històrica tant allunyada dels nostres dies.

Més informació: | |