Morella atorga la Creu de Santa Llúcia a Teudo Sangüesa

comarquesnord.cat . Morella . 31 d'octubre de 2016 .
Etiquetes:

Amb un senzill i sentit homenatge, l’Ajuntament de Morella feia efectiu l’acord plenari de principi d’any: lliurar la màxima distinció del poble, a Teudo Sangüesa. Familiars i amics del professor van voler participar de l’homenatge a un veí sempre compromés amb el seu poble.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va fer entrega a la vídua del professor Teudo Sangüesa, MªCarmen Ferrer, de la preuada Creu de Santa Llúcia, un reconeixement al compromís amb el seu poble. Familiars i amics van omplir la Sala del Justícia de l’Ajuntament de Morella. Joan Ferrer, director del setmanari del Maestrat “El Dissabte”, destacava com contagiava l’estima que sentia per la seua terra.

Josep Alanyà, president d’Amics de Morella i Comarca, entitat de la qual Teudo era vicepresident, no va poder amagar la seua emoció en recordar al company de recerca i a l’amic.

El periodista i polítoleg, Manolo Milian, membre també d’AMIC, va incidir en que els “pobles no són les pedres, són les persones”, i afirmava que persones com Teudo que tan va aportar al seu poble, es de justícia que siguen reconegudes.

En l’acte va intervenir, a més, Ximo Puig, més com a amic i deixeble de Teudo, que com a president de la Generalitat: “no se quan va deixar de ser professor i va passar a ser amic”. Puig va voler agraïr tot el suport que, especialment en els moments díficils, havia trobat en Sangüesa. El professor Teudo Sangüesa va morir el primer dia d’este any.
Va ser professor i director de l’antic institut de Morella, exregidor, i col·laborador en diferents publicacions. L’organització del Sexenni, la Cavalcada de Reis o els estudis de la zona amb AMIC van tenir en Teudo un col·laborador habitual.

Més informació: