Tercer mes consecutiu d’increment de la desocupació al Matarranya

comarquesnord.cat . Matarranya . 4 de novembre de 2016 .
Etiquetes:

La desocupació va augmentar en 3 veïns al Matarranya el passat mes d’octubre. Així ho pose de manifest l’Institut Aragonès d’Estadística. Les dades recalquen que el número de desocupats al territori ha passat de 278 afectats del passat mes de setembre als 281 veïns actuals. Per tant, la desocupació ha pujat en 3 veïns (+1,08%). Un increment que s’ha patit també en un total de 7 municipis del Matarranya. Per contra, en 6 municipis del Matarranya s’ha experimentat una situació contrària de la tendència comarcal, baixant la desocupació, i en els altres 5 municipis es mantenen els registres del passat mes de setembre. Durant l’octubre ja no es cree ocupació en el sector turístic, un dels motors de l’economia comarcal. Per sectors, la desocupació sol ha baixat en indústria (-1) i en construcció (-1). En sector serveis es manté la desocupació de setembre, i puge en gent sense faena abans (+2) i agricultura (+2).

D’esta manera, el Matarranya ha experimentat una pujada en la desocupació pareguda a la d’Aragó. A la nostra comunitat la desocupació durant este 10è mes de 2016 va pujar en un 1,2 per cent. A nivell autonòmic cal destacar també que s’ha registrat el menor increment percentual d’atur en un mes d’octubre des de l’any 2000. Sobre l’octubre que hem deixat, per províncies, cal destacar que a Terol és on més ha pujat l’atur este mes. Ho ha fet en 323 persones, que representen un 4,6%. A Osca este increment ha estat en un 2,5%, afectant un total de 273 persones. Per la seua part, a Saragossa també puge la desocupació. Ho fa en 336 persones, que representen un 0,5%. Per sexes, i si tornem al Matarranya, la desocupació ha pujat entre els hòmens i entre les dones. Entre les dones ho ha fet en 1 persona, passant de 141 a 142 desocupades. Entre els hòmens ha crescut en 2 persones, passant de 137 a 139 desocupats.

Poble a poble

Per pobles del Matarranya cal destacar que en 7 municipis ha crescut la desocupació al llarg d’este desè mes de l’any, seguint la tendència pròpia del Matarranya. On més ha pujat la desocupació és a Vall-de-roures, on s’ha experimentat un ascens en 4 veïns, passant-se de 90 a 94 afectats. Després trobaríem Mont-roig, on este augment ha estat de 3 veïns, passant de 8 a 11 afectats. També ha pujat la desocupació a Queretes, on ho ha fet en 2 veïns, passant de 18 a 20 afectats. Finalment, trobem també quatre pobles on la desocupació ha pujat este mes d’octubre en 1 afectat. Serien Fontdespatla (que passe de 5 a 6 desocupats), Massalió (que ho fa de 9 a 10 afectats), La Portellada (de 6 a 7), i Ràfels (també de 6 a 7 afectats). Al mateix temps, trobem cinc municipis on mantenim els registres de desocupació entre setembre i octubre. Serien Fórnols (3 desocupats), La Freixneda (25 desocupats), Lledó (4), Torre del Compte (5) i la Vall del Tormo (18).

Per contra, trobem sis municipis on la desocupació ha baixat este mes d’octubre. Allí on més ha baixat és a Valljunquera (de 10 a 7 afectats), on la desocupació experimente una caiguda en 3 veïns. També cau a Calaceit, on ho fa en 2 veïns (de 31 a 29 afectats). La mateixa caiguda es viu a Pena-roja, passant de 12 a 10 afectats. Finalment, Arenys de Lledó (de 6 a 5 desocupats), Beseit (de 20 a 19) i Torredarques (de 2 a 1) han patit una caiguda en 1 desocupat.

Més informació: