Dolçainers i tabalers de Forcall celebren Santa Cecília

comarquesnord.cat . Forcall . 13 de desembre de 2016 .
Etiquetes: , ,

Des de fa uns anys s’ha organitzat a Forcall unes classes en cap de setmana per assajar i aprendre a tocar el tabal i la dolçaina amb l’objectiu d’acabar creant un grup fort de músics per poder mantenir viva la tradició. Els grups es divideixen per nivell, de manera que tots poden aprendre a bon ritme. Les ganes de revifar la tradició dels dolçainers i tabalers de Forcall està sent cosa de totes les edats, ja que hi ha des de xiquets fins a gent més gran. «Tots aquells que vulguen es poden apuntar per a practicar i aprendre l’art de la dolçaina i el tabal, tenim grups de diferents nivells, des d’iniciació fins a més avançat», comenta Gerard Carbó, membre del grup de dolçainers i tabalers de Forcall.

Aquest cap de setmana s’han ajuntat per celebrar la festa dels músics malgrat la celebració oficial siga el 22 de novembre, el grup de dolçainers i tabalers de la localitat ha escollit un dia també per a fer festa i seguir aprenent. «Fem festa i aprenem tocant al carrer en companyia de tot el grup i és més productiu, a més ens preparem per a les properes actuacions», explica Gerard Carbó, membre del grup de dolçainers i tabalers de Forcall.

Ara, els pròxims esdeveniments seran la cavalcada de Reis, on també faran una cercavila i, uns dies més tard tocaran per a la gran festa de Sant Antoni.

Ganes de tocar i treballar i, també de fer festa no falten i, eixa combinació fa garantir la continuïtat del grup de dolçainers i tabalers que, actualment ja sumen vora els 25 membres.

Més informació: | |