Primera reunió per al pla d’ajudes LEADER 2016-2020

comarquesnord.cat . Forcall . dilluns, 19 de desembre de 2016 .
Etiquetes:

Fins a finals de gener els veïns i veïnes de les comarques de l’Alt Maestrat i Els Ports estan convocats a diverses reunions per tal de definir el pla estratègic per a sol·licitar les pròximes ajudes del LEADER 2016-2020. Aquestes ajudes tenen tres parts de finançament: el fons europeu, el de l’estat espanyol i el de la conselleria de la generalitat valenciana i, són les tres administracions qui donaran les subvencions.

En aquesta primera reunió a Forcall es va realitzar l’anàlisi DAFO en el que s’estudiaven les Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats de les comarques dels Ports i L’Alt Maestrat. Per a pròximes reunions, encara no hi ha cap data fixa, però s’intentarà fer abans d’acabar l’any. «No sabem encara quan farem la pròxima reunió perquè són dates una mica complicades, però abans d’acabar l’any tenim previst una altra i dues per al gener, ja que el 28 hauria d’estar tot el pla presentat», explica David Vicente, president del grup Altmaelsports.

Un cop estiga llest el pla d’ajudes s’ha d’enviar a Conselleria i des de l’administració es confirmarà l’aprovació o no de les línies d’ajudes i, els aspectes a retocar.

No es pot parlar encara de xifres en la quantitat d’ajudes que es podran rebre per a les subvencions, però la prioritat és lluitar per aconseguir el màxim possible i fer que la gent s’implique en les comarques.

Cal destacar que aquestes línies d’ajudes van més enfocades a petits negocis fora de la ramaderia i l’agricultura ja que aquests sectors ja tenen les seues pròpies ajudes i subvencions i és pretén arribar a altres ocupacions.

L’objectiu primordial d’aquest pla d’ajudes és realitzar-lo per a la gent dels territoris i és per això que es demana col·laboració de tots per detallar-lo en els punts més propers a les necessitats dels veïns. «Animem a totes les persones de les comarques de l’Alt Maestrat i Els Ports a participar en les trobades i reunions per configurar aquest pla estratègic d’ajudes LEADER 2016-2020, perquè així quedarem tots més contents dels resultats», segons comenta David Vicente, president del grup Altmaelsports.

El nou paquet d’ajudes LEADER per al 2016 al 2020 està començant a definir-se a la comarca dels Ports i l’Alt Maestrat amb diverses reunions que es duran a terme a les dues comarques per enllestir el pla estratègic per obtenir les ajudes.

Més informació: