Es rehabilitarà una capella de l’església de Vallibona per acollir una mostra museogràfica

comarquesnord.cat . Vallibona . dimecres, 28 de desembre de 2016 .
Etiquetes: , , ,

L’Església de Vallibona rebia la visita de representants del Bisbat, l’Ajuntament i també de les associacions del municipi per tal d’analitzar la rehabilitació de la capella de la Comunió. Aquest espai de l’església porta molts anys tancat i sense utilitzar-se i actualment serveix com a magatzem del temple. Des del Bisbat de Tortosa s’afirmava la voluntat de rehabilitar aquest espai per a que puga servir per acollir una mostra museogràfica, al voltant de les valuoses pintures existents al sostre de l’església.

Es rehabilitarà una capella de l’església de Vallibona

“L’espai servirà per acollir una mostra museogràfica sobre les valuoses pintures”, apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

Les pintures del sostre de l’església de Vallibona tenen un gran valor i el fet de poder mostrar-les al públic seria una qüestió molt important per al municipi. «Les pintures daten del segle XIII o XIV i són un patrimoni molt important i que s’ha de valorar», comenta Víctor Cardona, ecònom de la Diòcesi de Tortosa.

Des de la Parròquia de Vallibona, el seu rector Joan Andrés es mostrava satisfet per la visita i també per la possibilitat que aquesta rehabilitació pot suposar per a l’Església del municipi.

L’Ajuntament de Vallibona ha estat l’encarregat de reunir a totes les parts en aquesta reunió al voltant de l’església i en la que també estaven presents col·lectius i associacions del municipi. Rehabilitar espai i posar en valor les pintures es considera fonamental.

Poder comptar amb una sala museogràfica que explique els detalls al voltant de les pintures del sostre de l’església de Vallibona pot ser un gran atractiu per als visitants que s’arrimen al poble. Tal com explica Juanjo Palomo, alcalde de Vallibona, «volem treballar per convertir-nos en un referent a la Comunitat Valenciana en l’art Mudèjar, el que ens donaria una gran empenta per poder mostrar tot el patrimoni de Vallibona». Les pintures es troben en les bigues del sostre de l’edificació, que en segles posteriors es va recobrir i que, per tant, no es veuen des de l’interior del temple, al estar tapades per les voltes neoclàssiques.

L’exposició estarà composada per la part de les pintures que ja es van rehabilitar a Castelló, si bé al sostre del temple queden moltes més. Intentar preservar-les és un dels altres objectius, ja que la teulada ha estat sotmesa a filtracions d’aigua. Continuar en la seua protecció i restauració pot fer créixer aquesta mostra d’impressionants pintures medievals amb les que compta Vallibona.

Més informació: | | |