Donar sang és més necessari després de Nadal

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 10 de gener de 2017 .
Etiquetes:

Després de les vacances de Nadal sol haver més demanda de donacions. És important recalcar que fan falta de tots els grups, fins i tot els majoritaris, ja que també hi ha més malalts amb aquests grups sanguinis.

L’equip mòbil de Castelló són els encarregats de les donacions de sang a Morella i, estan molt contents de la participació de la comarca dels Ports, fins i tot normalment superen les donacions previstes. «Normalment pensem en fer 50 donacions, però sempre acabem fent-ne 60, estem molt contents amb la gent de Morella», explica Marta Sanahuja, metge de l’equip mòbil de Castelló

El procés de donació de sang és molt senzill i, pot durar entre 10 i 15 minuts. S’ha d’omplir uns formularis i respondre algunes preguntes sobre l’estat de salut en què es troba el possible donant.
Les alertes venen de València i, la sang s’envia també a la capital de la Comunitat Valenciana, des d’on es distribueix segons les necessitats. Cal pensar que una unitat de sang pot donar vida fins a tres persones.

La sang no és pot crear als laboratoris, és per això que des de la unitat de Castelló animen a donar sang, ja que és l’única manera d’aconseguir-ne. Donar sang ens costa poc temps i és fonamental i bàsic per salvar vides, aquest és el missatge que s’intenta transmetre per tal que la societat es consciencie i faça donacions més sovint.

Més informació: