Red Elèctrica pague les compensacions per la línia d’alta tensió

comarquesnord.cat . Forcall . dimarts, 17 de gener de 2017 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Forcall ha rebut ja les compensacions de Red Eléctrica per la nova línia que travessa part de la comarca. Els ajuntaments van arribar a un acord amb l’empresa i cadascun rebrà un ajuda econòmica com a compensació. El projecte escollit ha estat la Residència de gent gran de Forcall, sufragant Red Eléctrica el cost del sistema de calefacció. La quantia de l’operació és de 13.000 euros. La resta de pobles de la Comarca que s’han vist afectats, han rebut compensacions idèntiques. «Morella, Palanques, La Todolella, Villores, Sorita i Forcall són els pobles que s’han vist afectats i els ajuntaments d’aquestes localitats són les que han rebut les ajudes», explica Santi Pérez, alcalde de Forcall.

Per altra banda, Red Eléctrica ha presentat el llibre “Cuadernos de viaje por tierras de Teruel y Castellón”, una publicació amb l’objectiu de divulgar el patrimoni d’aquestes dues regions i, a més de donar la compensació econòmica, també es fa una referència de promoció cultural de les localitats.

L’autopista de Red Eléctrica ha alçat moltes veus en contra a causa de l’impacte de les grans torres i els filats pel terreny que ocupa. No obstant, en aquesta part del projecte, els ajuntaments van arribar a un acord amb l’empresa, qui ha atès algunes de les al·legacions sobre el projecte inicial, minimitzant en alguns punts aquest impacte, i compensant als pobles per la ocupació dels terrenys.

Més informació: