S’avança en la creació de “la Ruta del Últims Càtars”, que passa per Els Ports i el Maestrat

comarquesnord.cat . Sant Mateu . dimarts, 17 de gener de 2017 .
Etiquetes: ,

L’Agència Valenciana de Turisme treballa en l’impuls del desenvolupament de nous productes turístics amb l’objectiu de singularitzar i innovar en l’oferta turística de la Comunitat Valenciana. En aquesta línia de treball, durant la setmana passada, el responsable de l’Agència Valenciana del Turisme, Josep Gisbert, ha mantingut reunions de treball a Sant Mateu, juntament amb els alcaldes del Maestrat per a definit l’estratègia de treball per a desenvolupar la Ruta dels Últims Càtars. L’objectiu de la reunió és estudiar un itinerari cultural europeu de l’entorn dels últims càtars.

D’aquesta manera, l’Agència Valenciana del Turisme impulsa este projecte a través d’una estratègia de governança col·laborativa, juntament als alcaldes dels municipis implicats amb l’objectiu de fomentar el patrimoni cultural medieval de tot el recorregut d’aquesta ruta. El que s’ha traslladat als alcaldes és el marc de les actuacions generals, que consisteix en desenvolupar un producte turístic i cultural tematitzat en la història i paisatges culturals que recorren el camí dels últims càtars.

Cal destacar que l’objectiu és la creació d’un club de producte, pel que en les successives reunions també es convocarà al sector turístic, ja que des de la Generalitat se pretén treballar amb tots els agents implicats perquè aporten els seus coneixements a aquests projectes.

Així mateix, durant aquesta setmana, l’Agència Valenciana del Turisme també s’ha reunit a Traiguera amb els alcaldes del Maestrat per a impulsar el desenvolupament de la Ruta de les Oliveres Mil·lenàries. I és que la major concentració mundial d’aquestes oliveres se situa al nord de la nostra província, en la històrica comarca del Maestrat.

Més informació: |