Morella dóna inici a les XIV Jornades de la Trufa

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 26 de gener de 2017 .
Etiquetes: ,

Morella presenta les XIV Jornades Gastronòmiques de la Trufa a la Llotja de l’ajuntament. Aquestes s’allarguen fins al 12 de març i ompliran dos mesos de gastronomia on el diamant negre serà el protagonista dels plats als restaurants de la ciutat. A més, hi ha programades diferents activitats per als caps de setmana com degustacions o showcookings per a que tothom puga gaudir d’aquest producte típic de la comarca dels Ports.

La inauguració ha donat a conèixer els menús que han preparat el Cardenal Ram, Casa Roque, Daluán, La Fonda Moreno, Marqués de Cruïlles, El Mesón del Pastor, Pizzeria Lola, Vinatea, El Faixero, Palau dels Osset i Mas de Ferré. Així, Morella ha començat unes jornades carregades d’activitats gastronòmiques sobre les que el regidor de Turisme, Jorge García, ha explicat que “són molt positives per a Morella, ja que afegeixen un atractiu més al conjunt de tresors de la ciutat”. L’edil també ha destacat que “la trufa és un producte molt característic de la gastronomia de la comarca i amb aquestes activitats volem donar-lo a conèixer i que la gent vingui a Morella a gaudir de les seues possibilitats”.

Els dies 10 i 24 de febrer, junt al 3 i 10 de març se podran veure els Showcookings realitzats per Pizzeria Lola, El Faixero, Mesón del Pastor, Restaurant Vinatea i Daluán. El primer taller, de Casa Roque, es realitza el 3 de febrer amb el IV sopar exclusiu 8 Chefs 8 Platos. El 4 de febrer hi haurà taller de Productes ecològics del Matarranya Proecmat. L’11 de febrer un taller de l’oli de la Taula del Sènia i, el 25, tast de vins de la denominació d’origen Terra Alta i degustació de productes de Morella. Amb totes aquestes activitats i per a aquest primer cap de setmana s’espera una gran afluència de gent a causa de les visites que genera la nevada, juntament amb la celebració del Sant Antoni a la localitat.

Cal afegir que dins de les Jornades de la Trufa s’inclou un cap de setmana gastroliterari de novel·la negra anomenat Morella Negra com la Trufa. Es tracta de la seua segona edició i compta amb diferents xerrades i presentacions de llibres, concursos literaris i degustacions. La present edició compta amb la novetat de l’entrega del premi Literari tuber Melanosporum a la millor novel·la negra publicada al 2016 per un escriptor o escriptora novell.

Més informació: |