Vilafranca celebra diumenge la festa de Sant Blai

comarquesnord.cat . Vilafranca . 3 de febrer de 2017 .
Etiquetes: ,

Vilafranca celebra aquest diumenge Sant Blai. Una festivitat recuperada l’any 1999 després de més de 30 anys en l’oblit. Sant Blai compta amb molta devoció a molts municipis i en el cas de Vilafranca és una festa totalment consolidada al calendari festiu.

La recuperació de la festa de Sant Blai tenia lloc a 1999 per part d’un grup de persones que anteriorment havien organitzat la festa de Sant Antoni. Ja fa 18 anys que Sant Blai es celebra a Vilafranca amb total regularitat. «Vam obtenir beneficis de la festa de Sant Antoni i vam pensar d’invertir-ho en recuperar la festa de Sant Blai, ens vam informar de com es celebrava i, ens vam posar a treballar i, ara ja està totalment consolidada», explica Víctor Tena, recuperador de la festa.

La recuperació de la festa de Sant Blai comptava amb una important transcendència al municipi i fins i tot l’Ajuntament dedicava un carrer al sant en la zona d’expansió del casc urbà.

La festa de Sant Blai sempre ha estat una festa humil i modesta, sobretot si es pretén comparar amb la de Sant Antoni. Els seus actes son molt semblants al del diumenge gran de Sant Antoni, però es celebren d’una manera més reduïda.

Més informació: |