L’Ajuntament de Vilafranca tanca l’exercici anterior amb superàvit a les arques municipals

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 13 de febrer de 2017 .
Etiquetes: ,

L’Ajuntament de Vilafranca celebrava el ple ordinari del mes de febrer amb diferents qüestions econòmiques als punts de l’ordre del dia. Una d’elles es centrava en el fet de donar compte de la liquidació del pressupost de l’exercici 2016, saldada amb superàvit. Un fet que confirma totalment el desendeutament que es produïa durant l’any a l’Ajuntament de Vilafranca, si bé era ja habitual als darrers anys liquidar els exercicis amb superàvit i que enguany ha estat de 44.000 euros.

A la sessió, també es presentava una moció per part del grup socialista al voltant de la reinversió del superàvit municipal. Segons les lleis del Govern d’Espanya, els Ajuntaments estan obligats a reinvertir els superàvits per tornar deute, si bé ara ja no és el cas de l’Ajuntament de Vilafranca. «Aquesta moció serveix per reivindicar que puguem usar els diners del superàvit en el que nosaltres necessitem i no ho haguem de gastar en deute, ja que la situació actual es de deute zero», comenta Óscar Tena, alcalde de Vilafranca.

Van ser aquests dos punts destacats a la sessió ordinària del mes de febrer. Un ple en el que es van aprovar per unanimitat totes les qüestions presentades a l’ordre del dia. Els representants socialistes, populars i de Compromís van estar d’acord als diferents punts. Vilafranca va iniciar el Segle XXI amb un fort endeutament als comptes municipals i amb diferents préstecs bancaris per tal de tornar els diners prestats. Una operació que estava previst finalitzar entre els anys 2017 i 2019, però que finalment s’ha aconseguit tancar a l’exercici 2016.

Més informació: |