Acaba la primera fase de la restauració de les pintures de l’orgue

comarquesnord.cat . Morella . dimarts, 14 de febrer de 2017 .
Etiquetes: , ,

La primera fase de restauració de les pintures i l’orgue a la Basílica Arxiprestal de Morella, ja està gairebé acabada. S’ha treballat a la pintura mural de la volta on es troba situat l’orgue i, a la maçoneria d’aquest. La tasca s’ha desenvolupat durant diversos mesos. S’espera ara poder començar prompte la segona part i enllestir les obres per a que l’Església puga lluir en la seua totalitat. «Esperamos que este listo para los días de las comuniones que ya hay gente que esta preocupada, el plazo está previsto para terminar antes que llegue ese momento y todo este completamente preparado para lucir», explica Ana Cañizares, direcció tècnica de restauració de la fundació Blasco de Alagón.

El treball de la pintura mural semblava que anava a ser més ràpid, però finalment ha estat el que ha portat més feina, tenint ara un resultat espectacular. «Al empezar el trabajo estaba negro y, ahora se ve muy bien el dibujo. Hemos encontrado sorpresas en los colores y ha sido un trabajo bastante laborioso, pero muy gratificante», comenta Verònica Badenas, tècnic de restauració fundació Blasco de Alagón.

 

Les pintures de l’orgue de Morella llueixen de nou

"Acaba la primera fase de la restauració de la pintura mural i de la maçoneria", apunta nord · la televisió comarcal
. SECCIÓ: Vídeos

 

La segona fase consistirà en la part inferior de l’orgue que, està previst que comence aquest proper mes. Fins ara han treballat un equip de sis persones, el qual ha gaudit de molt amb les experiències i descobriments d’aquesta part tant destacada com és l’orgue de la Basílica Santa Maria la Major de Morella.

Poc a poquet la restauració de les pintures i l’orgue de la Basílica Arxiprestal de Morella estan avançant per tal que tornen a brillar amb tots els seus colors.

Més informació: | |