Comença l’enderroc de l’antic quarter de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 28 de febrer de 2017 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Vilafranca ha procedit a la demolició de l’antic quarter de la Guàrdia Civil al municipi, situat al Carrer Joan Baptista Penarroja, és a dir, en ple centre urbà de Vilafranca. Una construcció que data del Segle XIX i que quasi comptava amb 200 anys d’existència. L’edifici presentava des de ja fa molts anys problemes de conservació, que des de que va deixar de ser la seu de la Guàrdia Civil van anar augmentant de manera considerable. Les filtracions d’aigua havien fet cedir també una part de la teulada i el seu estat era bastant perillós.

El Ministeri de l’Interior va contemplar en el seu dia la possibilitat de construir un nou quarter de la Guàrdia Civil a l’entrada de Vilafranca per l’Avinguda Castelló. De fet, es va arribar a fer la cesió dels terrenys si bé aquest procediment es va paralitzar. La solució va ser reubicar a la Guàrdia Civil a l’edifici de l’antic Centre de Salut. El mal estat de conservació del quarter, també ha estat motiu de que alguns dels agents es tinguen que hospedar a les dependències de Benassal, ja que es tracta de la mateixa comandància.

L’edifici ha estat també motiu de molts comentaris a diferents plenos de l’Ajuntament sobre la seua reutilització futura o la dels seus terrenys. Es tracta d’una parcel·la molt ben situada al mateix cor de Vilafranca. Pel moment, no s’ha decidit res al respecte.

Els treballs de demolició continuaran durant tota la setmana. A banda de tombar l’edifici com a tal, també s’han de seleccionar les diferents escombraries produides amb aquesta operació. L’enderrocament del quarter està despertant molta expectació entre els veïns i veïnes de Vilafranca.

Més informació: