La Freixneda canviarà els panells d’informació turística que té repartits pel poble


Etiquetes:

L’ajuntament de La Freixneda ha anunciat que substituirà els 12 panells d’informació turística que té repartits pels principals punts i monuments històrics de la vila. Parlem d’una inversió d’uns 4.000 euros que es destinarà a la millora de la senyalització i la informació turística del poble. Una actuació que es justificarà a les ajudes que tots els anys presente la direcció de Política Lingüística del Govern d’Aragó, gràcies a la qual La Freixneda podrà sufragar una part d’esta inversió. En total són 12 els panells que hi ha repartits per La Freixneda, vuit dels quals es troben dins del nucli històric i els altres quatre estan ubicats a diferents punts rellevants del terme municipal. Uns panells que mantindran la informació turística en les dos llengües però que oferiran un disseny més modern. A la vegada, i adaptant-se als nous temps, els panells incorporaran codis QR que els interessats o visitants podran introduir al seu mòbil per ampliar la informació o trobar més imatges sobre el monument en qüestió.

Carme Aguilar és regidora socialista de La Freixneda i va reconèixer que “els panells actuals tenen molts anys. Alguns estan molt deteriorats, ni tan sols es pot llegir la informació que inclouen”. Per al consistori, està substitució “no suposarà una inversió important, encara que tot són diners. L’actuació serà d’uns 4.000 euros, dels quals esperem sufragar una bona part amb les subvencions de Política Lingüística”. Aguilar va afegir que “els panells turístics aporten una informació molt important al visitant, a qui complementen la visita. Per sort, La Freixneda té molts visitants. Cada vegada més. Molta gent s’apunte a les visites guiades que oferim des de l’Oficina de Turisme”. Però també hi ha visitants que “fan la volta pel seu compte. I aquí el paper dels panells és molt important”. La intenció del consistori és tindre els 12 panells turístics disponibles cap a finals de març, de tal manera que es puguen instal·lar abans que arriben les festes de Setmana Santa, un dels moments de major afluència de turistes.

La legislatura passada, en el marc de la promoció turística de la vila, el consistori ja va fer una aposta forta amb la instal·lació de tres cartells per les tres principals vies d’arribada a La Freixneda. Dos d’ells estan a la carretera A-231, un per als viatjants que vénen des de Tarragona i un altre per als que vénen des de Saragossa. L’altre panell està a Mont-roig per als visitants que vénen des de Castelló. El disseny dels nous panells ha anat a càrrec de Nebulosa Grâfica.

Més informació: