Pares i mares aproven els projectes educatius de Vall-de-roures i el CRA La Freixneda

comarquesnord.cat . Vall-de-Roures . 14 de març de 2017 .
Etiquetes:

Els pares i les mares del CEIP Vicente Ferrer Ramos de Vall-de-roures i el CRA La Freixneda van avalar ahir els seus projectes educatius, de tal manera que a partir del pròxim curs escolar viuran canvis significatius en la forma de donar classe. No només pel canvi en la jornada lectiva, que passarà a ser en horari intensiu, sinó també perquè aplicaran propostes d’innovació formativa. Per contra, el CRA Algars s’ha quedat a les portes d’aprovar el seu projecte educatiu. Tot i que la suma dels vots a favor va superar el 55 per cent que exigia el Departament d’Educació, eixe 55 per cent no es va donar en les 3/4 parts dels centres que integren l’escola rural agrupada. Beseit va votar en contra del projecte educatiu. I per un vot, Queretes no va arribar al 55% que exigeix la DGA. Durant la jornada d’avui, els pares del CRA Tastavins hauran de votar si volen o no el projecte d’innovació educativa que ha preparat l’equip directiu.

Al CEIP Vicente Ferrer la votació va acabar a les 8 de la tarde. I el SÍ es va imposar al final per un 63,45 per cent. Dels 238 pares i mares que van anar a votar, 191 van dir que sí al projecte d’innovació. Per contra, 47 pares van votar en contra del projecte i un total de 63 persones no van anar a votar, passant directament al NO. A l’eixida del recompte definitiu, Lorenzo Latorre, director de l’escola de Vall-de-roures, va apuntar que “la majoria de gent ha decidit. Hem tingut sobre el 79 per cent de participació, i un 63 per cent de gent ha votat a favor. Tot tire per avant, i ara caldrà posar-nos les piles i posar en marxa este projecte educatiu”. De fet, des de la direcció de l’escola han fet un treball previ perquè els pares i les mares, independentment de la seua opinió sobre el projecte, estigueren ben informades i vingueren a votar. “Volíem que la gent vinguere i no ens quedàrem en una votació anecdònica. Pensem que la participació és acceptable”.

En el cas del CRA La Freixneda, que enguany ha presentat el seu projecte d’innovació per segona vegada, també va eixir un resultat favorable. El curs passat, tot i arribar a un 55 per cent del vot favorable que exigia la DGA, el vot en contra que va aparèixer a Valljunquera va fer impossible aprovar el projecte educatiu. Enguany, el Departament d’Educació ha canviat els criteris. Si el curs passat exigia que a totes les aules que integren un CRA havia de sortir un 55 per cent de vots a favor, ara ho demanava en 3/4 parts de l’escola agrupada. Precisament, esta ha segut la condició que ha fet impossible que el projecte educatiu del CRA Algars acabe prosperant. Tot i que el 61 per cent dels pares i mares van votar a favor del projecte d’innovació, el vot en contra que ha eixit de Beseit i el 54,28 per cent a favor que ha eixit a Queretes són insuficients per aprovar el projecte. A Arenys el 100% dels pares van votar a favor. A Lledó, el 96,8 per cent.

De cara a la jornada d’avui, són els pares de Fontdespatla, La Sorollera, Pena-roja i Mont-roig (on també hi van els xiquets i xiquetes de Torredarques) els que decidiran el futur del projecte d’innovació del CRA Tastavins.

Més informació: