David Millán torne de Ses Illes amb una victòria a TR3 i obre forat al Campionat d’Espanya

comarquesnord.cat . Matarranya . 23 de març de 2017 .
Etiquetes: ,

Este passat cap de setmana, el Campionat d’Espanya de Trial va viatjar a Ses Illes en un dels desplaçaments més exigents de la temporada. I en la categoria TR3, el pilot de Beseit David Millán es va endur la victòria. Victòria, això sí, molt treballada. I és que Millán va haver de corregir els errors de la primera volta. De fet, a la primera zona, sol començar, fiasco que el va fer anar tota la volta a remolc. El pilot de la nostra comarca va acumular un total de tres 5 en la primera volta, i va preferir no mirar la classificació abans de començar la segona volta per evitar més nervis. La primera volta va ser de 19 punts, més 2 punts de penalització per excés de temps. En canvi, la segona volta va ser pràcticament perfecta. Va fer 9 peus, els mínims que exigien les zones que el Trial de Mancor de la Vall va preparar per a l’ocasió. Al final, 30 peus, quan David Oliver en va fer 38. El tercer va ser el local Guillem Soler, que en va fer 41. Trial on David Millán va ser l’únic corredor del Matarranya present, lamentant les absències de Sergio Puyo a TR3 i Raúl Guimerá a Junior’s. Victòria molt important per a Millán, que obre forat de 8 punts al segon classificat a la general.

En declaracions a esta ràdio, Millán va apuntar que “és una de les carreres més dures de l’any. Econòmicament no és barat moure’s, i després estan els dies de la faena que perds per anar a Mallorca”. La carrera va ser exigent. “Tot i que els resultats són molts bons, la sort no m’està acompanyant massa. A la primera carrera vaig fer un fiasco a la zona 4. I a Mancor, igual. A la primera zona vaig arreplegar una pedra i vaig tindre una caiguda bastant forta. Me faig fer mal. Me vaig aixecar. I unes zones després me va fallar la moto i vaig marcar un altre fiasco. Però la mala sort no va acabar i en una altra zona me van marcar un 5 que al meu entendre va ser una decisió incorrecta del control”. Millán va acabar la primera volta enfadat, conscient que no el trial no anava bé. “Vaig preferir no mirar les puntuacions acabada la primera volta. Me vaig tranquilitzar, vaig preparar la moto i vaig agarrar forces”, va afegir David Millán. La segona volta “va ser perfecta. Sol vaig fer 9 punts, que crec que era la mínima puntuació que podies fer en el trial que van marcar. La gran segona volta va fer possible estar a dalt”. Segona victòria seguida de Millán al Campionat d’Espanya. Dos de dos, tot i que la sort no acompanye del tot.

La pròxima carrera serà a Sigüenza el 9 d’abril, carrera on probablement David Millán no assistirà. D’esta forma, el trial supere Mancor de la Vall, trial on van tornar a la competició els millors pilots de l’estat. Toni Bou va guanyar en la categoria reina, i va estar acompanyat al pòdium d’Adam Raga i Miquel Gelabert. Per la seua part, i en categoria TR2, la victòria va ser per al pilot Gabriel Marcelli, acompanyat al pòdium d’Aniol Gelabert i Samuel Obrado. En total, i tot i les exigències d’un desplaçament com és Ses Illes, van córrer entre totes les categories 59 pilots. El Campionat d’Espanya tindrà enguany un color especial de Matarranya. I és que l’última prova es viurà a Vall-de-roures el pròxim mes de novembre.