Prohibida la crema de restolls del 13 al 24 d’abril per tal de prevenir incendis forestals

comarquesnord.cat . València . dijous, 6 d'abril de 2017 .
Etiquetes: , ,

La Generalitat Valenciana ha celebrat la reunió per a coordinar la intervenció dels organismes competents en la prevenció i extinció d’incendis forestals i les mesures especials de vigilància dissuasiva durant el període de Setmana Santa i Pasqua. Aquest dispositiu, coordinat per l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències ha estat elaborat conjuntament amb la direcció general de Prevenció d’Incendis de la Conselleria de Medi Ambient. S’activarà del 13 al 24 d’abril i estarà integrat per més de 800 efectius.

Representants dels diferents organismes (Consorcis provincials de bombers, bombers municipals, agents mediambientals, Policia local, guàrdia Civil, Policia de la Generalitat i la Unitat Militar d’Emergències) han participat en aquesta reunió en la qual, d’entre altres mesures, es contempla la intensificació de la vigilància de la superfície forestal i l’adopció de mesures dissuasives així com: la prohibició de les cremes de rostolls agrícoles o forestals, de qualsevol tipus de canyís, carrissal o matolls lligats a l’explotació ramadera i les operacions de destil·lació de plantes aromàtiques que hagen de realitzar-se en una superfície inferior a 500 metres de terreny forestal.
D’altra banda, pel que fa a les mesures de vigilància, s’inclouran diversos vols diaris que recorreran tota la Comunitat durant dues hores, tret que les aeronaus no puguen volar per condicions meteorològiques adverses o que estiguen participant en incendis forestals ja actius.

Finalment, des del 13 al 17 d’abril, el servei d’atenció de cridades 112 incrementarà també tant el nombre d’operadors com el de coordinadors. Un reforç d’un 7’3% més que en el període ordinari per a donar una resposta eficaç al gran nombre d’incidències relacionades amb els desplaçaments en carreteres que acostumen a donar-se en aquestes dates.

Més informació: | |