Els caçadors de Morella es brinden a col·laborar contra la superpoblació de cabra montesa

comarquesnord.cat . Els Ports . dimecres, 26 d'abril de 2017 .
Etiquetes:

La Societat de Caçadors del Maestrazgo de Morella es brinda a col·laborar davant del greu problema que suposa la superpoblació de cabra montesa existent al terme municipal. Intentar trobar solucions és el que pretén la Societat de Caçadors, si bé és la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient la que gestiona la qüestió al voltant dels exemplars que es poden abatre. Des de la pròpia Societat de Caçadors del Maestrazgo de Morella s’ha apuntat el nombre d’exemplars que poden caçar en cada campanya i que està establert des del govern valencià. «La decisió de quants animals eliminar és de la Conselleria i, ara mateix el cens està aproximadament en 2300 cabres de les quals ens autoritzen a caçar 60 femelles i 45 mascles», explica Francisco Javier Temprado, president Societat Caçadors Maestrazgo. La gran quantitat de cabres monteses posa en perill els sembrats o genera també accidents de circulació. Això sí, des de la Societat de Caçadors s’apunta que son els tècnics de la Conselleria els encarregats d’aquestes decisions.

La relació entre els caçadors i els ramaders és molt important i apunten a que seria necessària una sol·licitud conjunta per intentar solucionar aquest problema. Els caçadors tenen molt clar la importància dels propietaris de terreny, fet que sempre es te molt present. «Nosaltres volem poder resoldre el problema de la superpoblació i per això ens hem posat en contacte també amb els ramaders, que són els qui ens deixen entrar a les seues propietats privades per exercir la caça», continua Francisco Javier Temprado, president Societat Caçadors Maestrazgo.

En quant al porc senglar, també és una espècies que genera molts problemes, però sembla que s’està fent un important treball amb les batudes per tal de regular-lo.

La Societat de Caçadors Maestrazgo de Morella està pensant també en una nova edició de la Fira de la Caça, que es celebrarà el darrer cap de setmana del mes de maig. Un esdeveniment que cada vegada compta amb major participació i afluència de visitants.

Més informació: